Vlastizradca, to by šlo… Pellegrini si robil žarty na úkor Kisku. Zabudol však na mikrofóny

    0
    Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska a premiér SR Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Prezident Andrej Kiska predstúpil v stredu pred poslancov Národnej rady SR s prejavom o stave republiky.  V ňom Kiska tvrdo skritizoval najmä vládnu koalíciu, pričom sa viackrát dotkol vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky.

    Hneď v úvode sprevádzala vystúpenie hlavy štátu napätá situácia. Predseda parlamentu Andrej Danko schôdzu po pár minútach prerušil, lebo poslanci strany ĽSNS vytiahli v pléne vizuálne pomôcky, na ktorých bol nápis Vlastizradca.

    Počas nútenej prestávky si požartoval predseda vlády Peter Pellegrini spolu s ministrami práve z hlavy štátu. Upozorňuje na to denník Nový Čas.

    „Teraz my zdvihneme papiere a či nám to vyjde,“ začal premiér, pričom počítal svojich kolegov z vlády, či je ich dosť na vytvorenie rovnakého nápisu Vlastizradca. „To by šlo. Laššáková bude držať výkričník, lebo na ňu nevyšlo písmeno,“ smial sa Pellegrini s kolegami.

    Následne, pravdepodobne po upozornení ministerky Gabriely Matečnej, zistil, že sú zapnuté mikrofóny. „Ale…, že nás počuť v mikrofóne,“ zbadal sa premiér a zábavu ukončil.

    - Reklama -