Vlastizrada. Ohrozenie štátu. Nemci žalujú Merkelovú. Všetky trestné oznámenia však boli odložené

    0
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová (Autor: TASR)

    Spolkové štátne zastupiteľstvo si však so všetkými oznámeniami hravo poradilo. „Všetky trestné oznámenia sú neopodstatnené,“ povedala tlačová hovorkyňa prokuratúry Frauke Köhlerová pre denník Mannheimer Morgen.

    Ten vo svojom článku zároveň uviedol, že drvivá väčšina trestných oznámení mala pochádzať „z kruhov blízkych AfD“. Alternatívu pre Nemecko nemecké médiá prezentujú ako extrémne pravicovú protieurópsku a protiintegračnú stranu.

    To, ako vníma nemecký mediálny mainstream stranu, najlepšie ukazuje redakčný komentár, ktorý Mannheimer Morgen k správe pripojil. Jeho titulok znie: Búchajúce guľky AfD.

    Hneď v úvode označuje stranu ako „tých Gaulandov, Jungov a tie Weidelové“, ktorí sú v súčasnosti na „svojej drsnej a diskriminačnej predvolebnej ceste“. Títo ľudia by vraj veľmi túžili ukázať národu Angelu Merkelovú pred súdom za vlastizradu.

    „Je upokojujúce, že prokuratúra týchto viac ako tisíc oznámení proti Merkelovej zavrhla,“ hodnotí kladne komentátor. AfD, ktorá tieto „nezmysly“ šíri už od roku 2015, tak vraj narušila jej stratégiu. „Je to jednoduché: musíte to neustále opakovať, potom tomu ľudia veria,“ predstavuje spomenutú stratégiu.

    To, že sú akékoľvek trestné opletačky spolkovej kancelárky Merkelovej len politickou provokáciou AfD, je vraj po slovách hovorkyne Spolkového štátneho zastupiteľstva úplne zrejmé. Preto sa komentátor v závere obracia priamo na čitateľov: „Prosím vás, buďte obozretní, nenechajte sa týmito búchajúcimi guľkami AfD zviesť z cesty.“

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -