Vlak, autobus či bicykel, lepšia bude ministerská limuzína

    0
    Árpád Érsek (Autor: TASR)

    Zviezť sa do práce s ministrom má šancu každý, kto sa zapojí do novej kampane rezortu dopravy. Štartuje na sociálnych sieťach pod názvom #ideminak. Jej cieľom je zníženie počtu áut, ktoré denne vychádzajú na slovenské cesty. 

    Ako upozorňuje Érsek, ministerstvo dopravy robí viacero krokov na podporu verejnej osobnej dopravy, pričom pozornosť venuje najmä posilneniu vlakovej dopravy. Kľúčová je však podľa jeho slov v tomto smere najmä podpora ľudí, ktorí každý deň chodia do práce.

    Do novej kampane sa podľa rezortu môže zapojiť každý, kto na cestu do práce využije namiesto auta akýkoľvek alternatívny spôsob dopravy, teda vlak, autobus či bicykel, ale napríklad aj takzvané zdieľané cestovanie. Problémom automobilovej dopravy je totiž aj fakt, že väčšina ľudí cestujúcich autom jazdí sama. Následne sa ľudia môžu pri takejto ceste odfotiť a svoju fotografiu zverejniť na sociálnej sieti s označením ministerstva dopravy a #ideminak. 

    Rezort prízvukuje, že občania takto jednak podporia dobrú vec a zároveň niektorých z nich vyžrebujú a do práce sa odvezú zdieľaným cestovaním s ministrom, uviedlo ministerstvo pre Pluska.sk. „Rozhodol som sa, že aj osobným príkladom budem motivovať ľudí, že do práce sa dá ísť aj inak a každý môže zabojovať proti dopravnej zápche,“ vyhlásil Érsek.

    - Reklama -