Vladimir Putin ide do členskej krajiny EÚ. Stretne sa s prezidentom a premiérom, vezie biznis

    0
    Vladimir Putin, prezident Ruskej federácie (Autor: SITA)

    Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin má pri svojej návšteve juhoeurópskeho štátu v pláne prebrať realizáciu spoločných projektov, najmä v oblastiach transportu a energetiky, uviedla tlačová služba prezidentskej kancelárie.

    „Dôjde k stretnutiu s gréckym prezidentom Prokopisom Pavlopulosom a predsedom vlády Alexisom Tsiprasom. Očakáva sa, že v priebehu prezidentskej návštevy Grécka budú prebrané kľúčové otázky týkajúce sa vzájomných obchodných a ekonomických vzťahov, vrátane možnej realizácie spoločných projektov v oblasti transportu a energetiky,“ píše sa v správe.

    Pôjde o prvú Putinovu návštevu Grécka za posledných deväť rokov. Ruského prezidenta má údajne sprevádzať skupina biznismenov, vrátane tých, ktorí by v Grécku radi investovali finančné prostriedky, uvádza na svojich stránkach National Herald.

    Skupinu biznismenov bude viesť predseda predstavenstva energetickej spoločnosti Gazprom Alexej Miller a riaditeľ ruských železníc Oleg Belozerov, čo je údajne dané tým, že sa „Grécko v obchodných rokovaniach týkajúcich sa energie v poslednom čase priblížilo Rusku, navyše existujú plány na privatizáciu zle fungujúcich štátnych železníc”, uvádza National Herald.

    Podľa gréckych médií sa bude ruský prezident v Grécku snažiť lobovať najmä za spoluprácu pri vytváraní nového plynovodu, ktorý by mal transportovať ruský plyn cez Bulharsko a Grécko do Talianska.

    Dôraz má byť kladený aj na kultúrno-humanitárnu spoluprácu, keďže sa týmto rokom završuje milénium, odkedy ruskí mnísi prišli na horu Athos. Z tohto dôvodu sa má v tomto roku medzi oboma krajinami konať hneď niekoľko medzikultúrnych výmen, počnúc tým, že tento rok v Rusku bol vyhlásený za rok Grécka a vice versa.

    Podľa gréckych novín Eleftheros Typos sú najvyšší predstavitelia z ochranky ruského prezidenta už v Grécku. Putina na miesto stretnutia dopravia ohromným lietadlom Antonov a potom troma obrnenými limuzínami vyzbrojenými ťažkými zbraňami. Členovia prezidentskej ochranky už údajne tiež dôkladne preskúmali všetky miesta, na ktorých sa má Putin v Grécku nachádzať. O Putinovej ceste informoval portál NDTV.

    - Reklama -