Vladimir Putin dokonale zmiatol CNN. Prečítajte si, čo sa v televízii odohrávalo po jeho poslednom kroku

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)
    Odchádzajúci prezident Spojených štátov Barack Obama nariadil vyhostenie 35 ruských diplomatov v reakcii na hackerské útoky proti americkým inštitúciám a jednotlivcom. Podľa informácií, ktoré má ruská strana k dispozícii, za týmito útokmi stáli hackeri napojení na Rusko. Hoci ruský minister zahraničia Sergej Lavrov zrejme navrhoval, aby Moskva na oplátku vyhostila 35 amerických diplomatov, jeho šéf Vladimir Putin nakoniec rozhodol inak.
     
    Ruský prezident rozhodol, že z Ruska nebude vyhostený žiadny diplomat. Namiesto toho pozval deti diplomatov na oslavu ruských Vianoc do Kremľa. Podľa bývalej šéfky moskovskej kancelárie CNN Jill Doughertyová týmto krokom Putin znovu potvrdil, že je vynikajúci taktik.
     
    Celý článok TU
     
    Putin svojím mimoriadnym ťahom naznačuje, že Obamova administratíva už je v podstate mimo hry, hoci zatiaľ sídli vo vládnych kanceláriách, je presvedčená Doughertyová.
     
    Ruský prezident tým dal vlastne najavo, že si už len počká, kým Obama z Oválnej pracovne zmizne. Kremľu už nestojí za to reagovať na Washington. Navyše ide o signál pre budúceho prezidenta USA Donalda Trumpa, ktorý hovorí, “zabudnime na tiete ťahanice, obráťme list a začnime písať novú kapitolu v našich vzťahoch”.
     
    “Je to úžasný ťah. Je to klasický putinovský ťah, lebo on je majstrom v implementácii nečakaných ťahov a toto bolo naozaj nečakané,” zdôraznila dáma.
    - Reklama -