Vladimir Putin: Trump je ochotný normalizovať vzťahy medzi USA a Ruskom. Ja tiež

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)
    Zvolený prezident potvrdil, že je ochotný normalizovať rusko-americké vzťahy. Ja som mu povedal to isté. Nehovorili sme o tom, kde a kedy sa stretneme,“ uviedol Putin.
    Následne tiež poďakoval odchádzajúcemu prezidentovi Barackovi Obamovi za roky spoločnej práce. Povedal mu vraj aj to, že ho rád uvidí v Rusku, kedykoľvek bude chcieť a môcť prísť.
     
    Putin sa navyše s Obamom na summite aj zišiel, hovorili spolu o Sýrii a Ukrajine. Obama podľa všetkého Putina vyzval, aby Rusko plnilo svoje záväzky vyplývajúce z minských dohôd.
     
    Putin po skončení summitu poskytol aj svoje vyjadrenie ohľadom zatknutia ruského ministra hospodárstva Alexeja Uljukajeva. Ten bol obvinený z korupcie. Podľa Putina však zatknutie nemá žiadny vplyv na aktuálne privatizačné plány ani na predaj podielu v najväčšej ruskej ropnej spoločnosti Rosneft.
     
    Uljukajev bol zadržaný pre podozrenie z prijatia úplatku dvoch miliónov dolárov. Peniaze mal dostať za pozitívny posudok k prevzatiu regionálnej spoločnosti Bašneft firmou Rosneft.
     
    Putin Uljukajeva krátko po zatknutí zbavil funkcie.
     
    - Reklama -