Vláda pokladá pôsobenie ministerky školstva za mimoriadne kvalitné, vyhlásil Sólymos

    0
    Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) (Autor: TASR)

    Vláda SR nesúhlasí s odvolaním ministerky školstva Martiny Lubyovej (nominantka SNS). Vyhlásil to podpredseda vlády a minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd), ktorý čítal stanovisko exekutívy. “Vláda pokladá pôsobenie ministerky školstva za mimoriadne kvalitné a nesúhlasí s návrhom skupiny na vyslovenie nedôvery voči jej osobe,” uviedol Sólymos.

    Kabinet poukazuje, že ministerka školstva nastúpila do funkcie v neľahkej situácii, keď bolo potrebné stabilizovať situáciu v oblasti čerpania eurofondov. “Situáciu sa podarilo zastabilizovať,” konštatovala vláda vo svojom stanovisku, pričom sa odvoláva na kroky ministerky Lubyovej.

    Sólymos v mene vlády vyzdvihol zmeny v regionálnom a vysokom školstve z dielne Lubyovej. “Priniesla nový zákon o pedagogických zamestnancoch, ministerka venuje osobitnú pozornosť aj oblasti šikany žiakov. Rezort tiež schválil povinnú predškolskú východu ako opatrenie zamerané na zlepšenie prosperity žiakov z marginalizovaných komunít,” vymenoval Sólymos niektoré opatrenia.

    Spomenul okrem iného aj kroky, ktoré ministerka pripravila v oblasti akademických titulov. Ide o zákon, ktorým sa má upraviť odnímanie akademických titulov. Sólymos poukázal tiež na to, že ministerstvo vlani podporilo stimulmi 30 projektov. Stimuly by mali podľa jeho slov prispieť ku konkurencieschopnosti našich firiem. “Po prvýkrát boli stimuly rozdeľované na základe súťaže,” zdôraznil.

    - Reklama -