Vláda bude vyvíjať aktivity, ktoré čo najskôr umožnia vyšetrenie únosu Vietnamca. Aby sme poznali jasnú pravdu, nech už bude akákoľvek, dodal premiér

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    “Vláda pod mojím vedením, ako aj každý jej člen urobí všetko pre to, aby sme dôkladne prešetrili všetky informácie, ktoré sú zverejňované. Myslím si, že len skutočná pravda je jediným možným riešením tejto situácie, ktorej momentálne čelíme,” povedal Pellegrini. Ako poznamenal, “nie je prípustné, aby sme žili v takomto vákuu, aby sme čo najskôr nemali na stole výsledky vyšetrovania”.

    Premiér súhlasí, že v kauze ide aj o dobré meno Slovenska a dobré zahraničné vzťahy s partnermi. “Prezidenta som uistil, že budem vyvíjať také aktivity, ktoré umožnia čo najskôr vyšetrenie týchto všetkých udalostí, aby sme mali na stole nie dohady, nie domnienky, nie nejaké články, ale aby sme mali na stole holú jasnú pravdu, nech už bude akákoľvek,” doplnil Pellegrini.

    O prípade sa chystá hovoriť aj s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD). Pevne verí, že vyšetrovanie preukáže jeho medializované vyjadrenia, v ktorých vedomú účasť Slovenska na únose odmieta. “Myslím, že je aj v záujme pána ministra čo najskoršie vyšetrenie týchto vecí, aby sa potvrdila jeho verzia,” skonštatoval.

    Pellegrini avizoval, že pokiaľ by sa preukázalo, že vietnamská strana zneužila “pohostinnosť” Slovenska, bude to mať tvrdý dosah na vzájomné bilaterálne vzťahy. “Nemôže to ostať bez povšimnutia,” vyjadril sa.

    Šéf Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií (ÚOUČ) Ministerstva vnútra SR Peter Krajčírovič je do vyšetrenia okolností únosu vietnamského podnikateľa postavený mimo službu. V pondelok o tom rozhodla šéfka rezortu Denisa Saková (Smer-SD). Stalo sa tak na podnet premiéra Pellegriniho.

    - Reklama -