Víťazstvo Asada a sýrskej armády, zaznelo z ČT k dianiu v Sýrii

    0
    Bašár Asad (Autor: TASR)

    „To, čo únioví lídri schválili, bola výzva, aby sa urýchlilo prerozdeľovanie migrantov v rámci kvót. V záveroch sa tiež hovorí o tom, že sa tá debata niekam posunula a že by sa diskusia o azylovom systéme mohla dokončiť počas maltského predsedníctva,“ uviedol redaktor ČT24 Bohumil Vostal v súvislosti s utečencami.

    A čo sýrsky konflikt? Z východného Aleppa odišli už tisíce ľudí, pre ďalších obyvateľov mesta sa vojaci ešte vrátia. Na evakuáciu dohliada ruská armáda, informovala ČT.

    „Dá sa to preložiť ako víťazstvo sýrskej armády a Bašára Asada. Áno, Aleppo je dnes v rukách sýrskej armády,“ potvrdil následne editor ČRo Plus Pavel Novotný. „Režim si to užíva a náležite to oslavuje. Ide o prehru umiernených rebelov,“ povedal.

    Ak podľa neho rebeli odchádzajú, majú sa ku komu pridať. „Tí miestni ľudia, ktorí začali s revolúciou pred štyrmi rokmi, prehrávajú,“ dodal. Potom sa vyjadril k sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi. „Vrah s kravatou zostáva vrahom,“ podotkol.

    „Po vojne dochádza k zúčtovaniu a ide o to, aby sa tomu medzinárodné spoločenstvo snažilo zabrániť,“ doplnil. A aké vníma spojenectvá v súčasnosti? Na jednej strane sú vraj Rusi, Bašár Asad, Hizballáh a Irán a na druhej strane potom Turci a sunnitské štáty.

    - Reklama -