Vieme, odkiaľ boli mŕtvi v kamióne. Polícia pátra po dvoch bratoch zo Severného Írska

    0
    Na snímke policajné autá eskortujú nákladné auto, v ktorom našli 39 mŕtvych osôb v priemyselnom parku 23. októbra 2019 v britskom grófstve Essex. (Autor: TASR)

    „V tejto chvíli sa domnievame, že obete sú vietnamskí občania a sme v kontakte s vietnamskou vládou,” uviedol zástupca polície z Essexu Tim Smith. Dodal, že polícia si myslí, že sa jej podarilo nájsť príbuzných niektorých obetí.

    Telá 31 mužov a ôsmich žien objavili minulú stredu vo vychladenom kontajnerovom návese kamióna v priemyselnom parku Waterglade v meste Grays v grófstve Essex, neďaleko Londýna.

    Vodiča kamióna, 25-ročného Mauricea Robinsona zo Severného Írska, obvinili v súvislosti s kauzou zo zabitia v 39 prípadoch, zo sprisahania s cieľom obchodovania s ľuďmi, zo sprisahania s cieľom napomáhať nelegálnej migrácii a z prania špinavých peňazí. Na Robinsona zároveň uvalili väzbu do 25. novembra, keď je v pláne pojednávanie na londýnskom trestnom súde Old Bailey.

    Miestna polícia najprv vyhlásila, že všetky obete boli čínski občania. Neskôr však britské médiá priniesli informáciu, že prinajmenšom tri obete — dve ženy a jeden muž — by mohli pochádzať z Vietnamu. Pri mnohých obetiach sa nenašli doklady totožnosti, čo sťažuje ich identifikáciu.

    Polícia v súvislosti s vyšetrovaním pátra po dvoch bratoch zo Severného Írska. Polícia v piatok oznámila, že Ronan (40) a Christopher Hughesovci (34) sú pre vyšetrovanie kľúčovými postavami a vyzvala ich, aby sa prihlásili. Oboch mužov hľadajú v súvislosti s podozrením zo zabitia a obchodovania s ľuďmi.

    Britská televízna stanica Sky News krátko po tomto oznámení informovala, že v súvislosti s prípadom zadržali v Dubline 23-ročného muža Eamona Harrisona, na ktorého vydali európsky zatykač a ktorého v piatok predviedli pred tamojší súd. Dve osoby zadržali medzičasom v súvislosti s touto kauzou aj vo Vietname, bližšie podrobnosti však známe nie sú.

    - Reklama -