Video: Kočner vypovedal na polícii, hovoril o poprave mafiánskeho bosa

    0
    Kočner v sprievode príslušníkov NAKA (Autor: TASR)

    “Útvar osobitného určenia dnes za prísnych bezpečnostných opatrení zabezpečil prevoz Mariana Kočnera. do Bratislavy na Národnú kriminálnu agentúru, kde sa zúčastnil na procesných úkonoch,” informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

    Podľa televízie Markíza sa výpoveď týkala mafiánskej popravy bývalého bosa Jána Takáča. S tou spojil Mariana Kočnera bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Urobiť tak mal vo výpovedi v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Marian K. je obvinený z jej objednávky

    Takáča zavraždili pred 16 rokmi. K vražde sa priznal nájomný vrah zločineckej skupiny piťovcov Ľuboš Zelman aj šéf gangu Juraj Ondrejčák. Motívom vraždy mali byť osobné spory Takáča a Ondrejčáka.

    Obhajca Marek Para zdôraznil, že Marian Kočner má právo požiadať o prepustenie z väzby, rovnako aj vypovedať k väzobným veciam. “Vypovedať k väzobným veciam je jeho právo, neznamená žiadnu formu spolupráce a smeruje len k spochybneniu zákonnosti väzby,” uviedol pre TASR Para.

    Marian Kočner je väzobne stíhaný v kauze takzvaných televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. V súčasnosti opätovne žiada o prepustenie z väzby, Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku bude o jeho žiadosti rozhodovať v utorok 25. júna o 9.00 h na neverejnom zasadnutí. Predtým už niekoľko žiadostí odmietol. Prvé hlavné pojednávanie v kauze zmeniek malo byť 20. júna, ale preložili ho na 22. júla.

    Na Mariana Kočnera a Pavla R. podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu.

     

    - Reklama -