Vezmeme vás všetkých, klamali Nemci utečencom na Balkáne. Za humanitárnu krízu môžu vlastne humanisti, soptí komentátor

    0
    Utečenci v Nemecku (Autor: SITA)
    Nemci už nie sú takí naklonení prijať ďalšie státisíce ľudí, ktorí teraz uviazli na ceste niekde medzi Balkánom a západnou Európou. Podľa komentátora portálu Aktuality.sk Daga Daniša sa hrozba minulých dní stala realitou. „Merkelovej politika otvorených dverí sa zrútila. Merkelová a jej pritakávači totiž migračnú krízu naivne podcenili,“ píše Daniš. Podľa neho Nemci spôsobili rozsiahlu humanitárnu krízu, aj keď mali spočiatku dobrý úmysel pomôcť všetkým ľuďom ohrozeným vojnou. 
     
    O rastúcom počte utečencov v uplynulých mesiacoch svedčí aj prieskum agentúry Bloomberg, podľa ktorého príde do Európskej únie až 7-tisíc utečencov denne. Ďalším faktom je, že sa tieto čísla zvýšili od augustového vyhlásenia Angely Merkelovej, ktorá prisľúbila, že sa Nemecko postará o všetkých utečencov zo Sýrie. To bol podľa Bloombergu spúšťací mechanizmus lavíny ilegálnej migrácie, ktorá sa teraz nekontrolovane valí na Európu. 

    Krízu spôsobil humanizmus 

    „Paradoxne, boli to práve humanisti, ktorí spôsobili rozsiahlu humanitárnu krízu na Balkáne. Nie realisti, ktorí naliehali na dodržiavanie pravidiel a potláčanie ilegálnej migrácie vnútri únie,“ píše vo svojom komentári Dag Daniš. Podľa neho by sa žiadna kríza nekonala, keby európska dvadsaťosmička od začiatku trvala na dodržiavaní zákonov a rešpektovaní pravidiel Schengenského priestoru. „Dôsledky Merkelovej politiky sú zúfalé. Pre všetkých. Utečenci sú na tom horšie, ako boli v táboroch v Turecku. Pretože nemecké dvere sú ,bez limitov´ otvorené len virtuálne. Nie reálne,“ dodáva Daniš.
     
    - Reklama -