Veterán z Reaganovho Bieleho domu: Toto už nie je Amerika, ktorú som poznal. A popísal príbeh nemožného remeselníka, ktorý hovorí za všetko

    0
    Vlajka USA, ilustračné foto (Autor: TASR)
    Roberts v texte opisuje svoju krajinu, ktorú podľa svojich slov nespoznáva.
     

    Žil som svoj život v krajine kompetentnej a teraz prežívam život v krajine nekompetentnej. A nekompetentné je všetko,” menuje Roberts políciu či zahraničnú politiku.

     

    Svojimi šialenými a nezákonnými vojnami sme sa svetu odcudzili. Dnes sú USA a Izrael dva najmenej dôveryhodné štáty sveta a dva štáty považované za najväčšie nebezpečenstvo pre mier,” poznamenal Roberts a poukázal aj na vojensko-bezpečnostný komplex, ktorý je podľa jeho slov nekompetentný.

     
    Rovnako ako médiá či univerzity.
     

    Náš štát národnej bezpečnosti je tak nekompetentný, že sa nedokázal ubrániť najpotupnejšiemu útoku proti veľmoci v histórii ľudstva, keď hŕstka ľudí vyzbrojených len nožmi na otváranie škatúľ a neznalá umenia riadiť lietadlá, zničila Svetové obchodné centrum (WTC) a časť Pentagónu. A vojnový priemysel za absolútne gigantickú cenu vyprodukoval stíhacie lietadlo F-35, ktoré nielenže neznesie porovnanie so stíhacími lietadlami Ruska, ale je dokonca horšie ako jeho predchodcovia F-15 a F-16, ktoré má nahradiť,” dodal ďalej ekonóm a novinár.

     
    Pôvodný text TU
     

    Naše public schools (školy podporované z verejných fondov) sa stali nekompetentnými, keď prijali štandardizované národné testovanie. Účelom školskej výchovy dnes je splniť nejaký test. Akreditácia školy a učiteľov plat závisia nie na jeho schopnosti rozvíjať tvorivosť a nezávislé myslenie žiakov, ale na tom, či ich memorovaním látky pripraví na splnenie testu. A človek by mohol pokračovať a pokračovať,” dodal Roberts.

     
    Záverom sa rozhodol s čitateľmi podeliť o príbeh, ktorý sa mu prihodil.
     

    Bol som mimo domu, keď blízko neho vošiel operátor ťažkého stavebného stroja – a to s vysokozdvižným vozíkom, vztýčeným vysoko nad sebou – pod drôty elektrického vedenia. A zrejme, aby sa im vyhol, prerazil v polovici elektrický stĺp, ktorý vedie elektrinu do môjho domu. Takže tu to máme, operátor, ktorý netuší, že sa vztýčeným vozíkom nemôže riadiť pod elektrickými drôtmi,” uzavrel so slovami, že taká je Amerika dneška.

     
    - Reklama -