Verejná debata sa zvulgarizovala. Za najväčšie pozitívum tohto roka považujem kandidátku OĽaNO do nadchádzajúcich volieb, povedala Jurinová

    0
    Richard Vašečka, Erika Jurinová a Branislav Škripek (Autor: SITA)

    Ako príklad uviedla vyjadrenie premiéra Roberta Fica, ktorý nazval blogerku Veroniku Remišovú „pošahancom“ za to, že písala o kauze predraženej kompy. Remišová je v súčasnosti lídrom kandidátky OĽaNO do parlamentných volieb. „Je nedôstojné, ak sa premiér tejto krajiny takto vyjadruje o ľuďoch, nevraviac, že išlo o ženu,“ povedala Jurinová.

    Za najväčšie pozitívum tohto roka považuje Jurinová kandidátku OĽaNO do nadchádzajúcich volieb. „Je to kandidátka, ktorá umožňuje nevoliť menšie zlo, ale vybrať si takých kandidátov, ktorí sa dlhodobo venujú zlepšovaniu života na Slovensku, či už v oblasti protikorupčných aktivít, alebo inou odbornou činnosťou,“ uviedla.

    Jurinová zároveň kritizovala Smer-SD, lebo žiadna iná strana nemala za posledných 25 rokov taký silný mandát na zmenu krajiny. „Smer vládol bez koaličných partnerov, mohol presadiť všetko, čo chcel. Keď však hodnotím uplynulé štyri roky, nevidím v zásadných veciach zlepšenie. Áno, Smer dal síce vlaky zadarmo, ale v kľúčových otázkach sa Slovensko neposunulo dopredu,“ povedala s tým, že stále máme problémy v súdnictve, korupcia prekvitá, zdravotníctvo je v katastrofálnom stave, v školstve zo zúfalstva učitelia museli vyjsť do ulíc.

    - Reklama -