Veľké ambície Kiskovej exmanželky v politike! Podporuje ju aj ich syn z USA

    0
    Andrej Kiska a Mária Kisková (Autor: TASR, Facebook/ Mária Kisková)

    Bernolákovo je vyše sedemtisícová obec neďaleko Bratislavy, v okrese Senec. V blížiacich sa komunálnych voľbách kandiduje za starostu obce až päť kandidátov. Okrem spomínanej Márie Kiskovej, ktorá kandiduje ako nezávislá, sa o dôveru občanov opätovne uchádza aj súčasný starosta obce Richard Červienka. Tiež poslanec NR SR za SNS Tibor Jančula, ktorého podporuje aj Smer. Ďalší dvaja, Martin Brunel a Kristián Krajčovič, kandidujú ako nezávislí.

    Mária Kisková však nie je v politike úplný nováčik. Už štvrtý rok pôsobí v mestskom zastupiteľstve a minulý rok sa navyše stala aj župnou poslankyňou Bratislavského samosprávneho kraja, keď získala ako nezávislý kandidát 2 571 hlasov.

    Podpora od detí aj z USA

    Exmanželka prezidenta Andreja Kisku, s ktorým sa rozviedla v roku 2003 po osemnástich rokoch manželstva, sa na sociálnej sieti Facebook prezentuje aj podporou ich spoločných detí.

    Andrej Kiska mladší dokonca svoju mamu podporil až z USA z Kalifornie. „Presťahovali sme sa do Kalifornie pre prácu minulé leto, kde žijeme s manželkou a dvomi deťmi. Sú to mojej mamy jediné vnúčatá a ja jej jediný syn. Pozval som ju, aby k nám prišla v januári. Jej odpoveď bola: Nemôžem ti to teraz sľúbiť, pretože idem kandidovať na starostku Bernolákova a keď vyhrám, tak budem mať iné povinnosti. Povedal som si, či jej to stojí za to, keďže sa vidíme párkrát do roka? Pochopil som však, že je to človek, ktorému záleží na tom, čo sa v jej obci deje a nie je spokojná s tým, ako Bernolákovo funguje,“ ozrejmuje jej ambíciu Kiska mladší.

    „Myslím si, že ľudia ako ona by mali byť tí, ktorí do politiky idú. Je to osoba, ktorá tam byť nemusí, nejde si tam zarobiť a ani nič vybaviť. Robí to však pre to, že je presvedčená, že môže niečo zmeniť, pričom je ochotná obetovať veľmi veľa. Tak, ako je skvelá mama, bude aj skvelá starostka,“ dodal.

    Podobné slová adresovala svojej mame aj prezidentova dcéra Natália Kisková. „My Slováci si už dlho želáme politikov, ktorí sú nepodplatiteľní, transparentní a ktorí idú do politiky naozaj preto, aby pomohli obci, mestu či štátu. Preto, ak chcete voliť niekoho, kto ide do politiky nezištne, tak je to Mária Kisková.“

    Kiskovú však podporil aj župan Bratislavského kraja Juraj Droba či politici zo strany Spolu.

    S exmanželom Kiskom sa neradila

    Samotná kandidátka na starostku však pre Parlamentné Listy povedala, že svoje rozhodnutie kandidovať nekonzultovala s jej exmanželom Andrejom Kiskom. „Takéto veci spolu nepreberáme. Prečo by sme mali? Ja viem, že on je rozumný človek, on vie, že ja som rozumný človek, takže svoje rozhodnutia robíme sami. Určite ma však podporil ako moje deti, keď sa o tom dozvedel,“ uviedla Kisková s tým, že by bez podpory rodiny do kandidatúry nešla.

    Zároveň pripomenula svoje skúsenosti z komunálnej politiky. „Kandidujem preto, že bývam pätnásť rokov v Bernolákove. Z toho som štyri roky poslankyňou obecného zastupiteľstva a posledný rok aj poslankyňou bratislavskej župy. Vzhľadom na to, že som v politike už čo-to zažila, tak som sa rozhodla kandidovať na starostku. Jednoducho vidím, že by sa veci dali robiť aj inak,“ uzavrela bývalá manželka prezidenta Kisku.

    - Reklama -