Veľká moslimská rodina v Británii: Neuznávame antikoncepciu, množíme sa a žijeme zo sociálnych dávok

    0
    Ilustračné foto: Moslimovia v Británii (Autor: ReproFoto: youtube)

    Britský sociálny systém láka do krajiny státisíce prisťahovalcov ročne. Niet sa čomu diviť. Veľkorysé sociálne dávky vo Veľkej Británii poberá tiež známy radikálny imám Anjem Choudary, ktorý bol tento rok v lete po niekoľkých márnych pokusoch obvinený v rámci antiteroristického zákona z podpory Islamského štátu. V minulých rokoch sa však verejne vychvaľoval tým, že ročne poberá dávky vo výške 25 000 libier. V rámci svojich kázní navyše vyzýval ostatných moslimov, aby si počínali rovnakým spôsobom. V tejto súvislosti im „radil“, aby peniaze, ktoré obdržia, použili na džihád, teda svätú vojnu proti neveriacim. Napriek tomu nie sú Briti schopní ho vyhostiť a zostáva otázkou, či bude vzhľadom na benevolenciu britských zákonov vôbec niekedy za šírenie extrémizmu odsúdený.

    Mohammed Salim z mesta Rochdale, ktoré sa nachádza v blízkosti Manchesteru, síce nie je spájaný so šírením islamizmu, ale britský sociálny systém zneužíva úplne rovnakým spôsobom. Daily Mail prezradil, že jeho rodina ročne poberá na sociálnych dávkach 27 000 libier. V prepočte ide o takmer 38 000 eur a táto suma zodpovedá zhruba ročnému platu vo Veľkej Británii. Salim tvrdí, že neverí antikoncepcii, a vôbec si nepripúšťa, že by bol zodpovedný za také množstvo potomkov. „Našich jedenásť detí nie je výsledkom žiadnej nezodpovednosti. Antikoncepciu neuznávame, pretože ctíme prvý príkaz boží, ktorý hovorí, že sa máme množiť. Rozhodnutie mať veľkú rodinu rozhodne neľutujem,“ cituje Daily Mail jeho vyjadrenia v relácii verejnoprávnej stanice Channel 5.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    Salim žije s jedenástimi deťmi vo veku šesť až dvadsaťštyri rokov v štvorizbovom dome. Prvé dieťa mali s dnes štyridsaťročnou manželkou Noreen, ktorá mala vtedy iba šestnásť rokov, v roku 1991. Okrem priestranného bývania využíva rodina na cestovanie minibus. Salim kedysi pracoval ako učiteľ, ale vďaka štedrej sociálnej podpore mohol zo svojho zamestnania už pred desiatimi rokmi odísť bez toho, aby ohrozil existenciu rodiny. Aj tak si však údajne hľadá novú prácu. „Napriek svojej kvalifikácii stále nemôžem získať prácu a všetky dostupné pracovné miesta by mi priniesli menej ako 27 000 libier, ktoré dostávam vďaka sociálnej podpore. Dlhé roky som pomáhal manželke starať sa o deti a teraz sa cítim aj vzhľadom na svoj vek vylúčený z trhu práce,“ uviedol Salim.

    Hlava početnej moslimskej rodiny sa sťažuje, že aj napriek jeho aktívnym pokusom získať zamestnanie ho nepozývajú na pohovory. Prijať prácu za príliš nízku mzdu si však kvôli malým deťom nemôže dovoliť. „A pritom som vorkoholik, ktorý sa nikdy nebál tvrdej driny. V uplynulých desiatich rokoch som bohužiaľ nemal pri hľadaní práce dostatok šťastia. Týždenne utratíme asi tristo libier len za potraviny. K tomu treba pripočítať ďalšie náklady. Ak by chcela vláda presadiť zníženie sociálnej podpory na 500 libier týždenne, tak by som sa proti tomu postavil. Sme trinásti a 500 libier týždenne by nám rozhodne nestačilo. Okrem nákupov za tristo libier musím dávať deťom peniaze na rôzne veci. Všetky chcú iPhone, a to nepočítam útratu pri početných náboženských slávnostiach alebo oslavách narodenín. Je to niekedy ťažké, ale na svojom živote nehodlám nič meniť. Vďaka svojim deťom som najbohatší muž na svete. Mám veľkú rodinu a som odkázaný na dávky, čo je občas znepokojujúce, ale Boh nám pomôže všetko prekonať,“ uzatvára Salim.

    - Reklama -