Vážne svedectvo o kondícii EÚ od šéfky legendárnej českej firmy. Ak to takto pôjde ďalej…

    0
    Sídlo Európskej komisie v Bruseli (Autor: TASR)

    Ceralová Petrofová stojí na čele firmy, ktorá po celé generácie vyrába pianá a klavíry a vyváža ich do celého sveta. Firma Petrof vyrobila aj špeciálne nástroje s diamantmi či so zlatom. Rovnako ako iné firmy síce čelí nedostatku zamestnancov, ale nejako sa jej situáciu darí riešiť.

    Vrásky na čele vraj dáme pridávajú aj ďalšie a ďalšie európske regulácie. Práve pre nich nechce posilňovať postavenie svojej firmy v EÚ.

    „V Európe nebudem výrobu posilňovať, je to veľmi drahé. Bojujeme neustále s rôznymi nariadeniami Európskej únie, ktoré sú čoraz prísnejšie. Keby sme chceli niečo inovovať, čo máme už dlho nastavené, tak už by sme v tých normách možno ani neprešli. Európa si robí strašne ťažké pravidlá pre výrobu čohokoľvek, držíme sa predpisov, ktoré sú často nezmyselné. Tým si pod sebou pílime konár. Raz to bude naša záhuba. Nebude tu žiadna výroba a prevalcujú nás Ázijci. Ideme tomu naproti,“ konštatovala v rozhovore pre server Aktuálně.cz.

    V Číne sa vraj teraz darí predať 450-tisíc nástrojov ročne, zatiaľ čo v Európe len 10-tisíc, takže je jasné, na ktorý kontinent sa dnes najčastejšie upiera pozornosť podnikateľky.

    Celý rozhovor nájdete na webe Aktuálně.cz.

    - Reklama -