Vážení, zhnijeme tu zaživa. Zábojník krúti hlavou nad poslednou korupčnou kauzou a ponúka riešenie: Zdrapnúť ich pod pazuchy a zobrať tam, kam patria

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Nikdy som sa neangažoval v žiadnej politickej strane a ani v politike, pretože som sa celé desaťročia venoval bezpečnostnej oblasti, ale Beblavému držím palce a vážim si jeho vynaloženú energiu, odvahu a chuť zisťovať skutočnosti, s akou bezhraničnou drzosťou – ak by toto bola pravda – je tento národ okrádaný. Je to neuveriteľné, ale ak si to človek prečíta, tak naozaj, pokiaľ neboli tieto fakty vymyslené, musí sa mu pozastaviť rozum v prvom rade a v druhom rade rýchlo prekalkulovať a vyhodnotiť, že čo je to za suma. A čo je to ešte za väčšia suma, keď sa takýto jednoduchý biznis zopakuje v niekoľkých prípadoch a niekoľkokrát. Chce to len doslova sprostých, slepých, hubu držiacich a nevedomých obyvateľov tejto krajiny. Keď to píšem, tak len hlavou krútim a nemôžem tomu naozaj uveriť, že to je pravda.

    V porovnaní s tým, aký je stav v nemocniciach, a v niektorých sa skutočne za posledných 30 rokov v interiéroch absolútne nič nezmenilo, pretože sú tam stále tie isté roztrhané koženkové lavice, z ktorých trčí molitan, sú tam stále tie isté ťažké netesniace železné okná, cez ktoré pacientom fúka niekoľko hodín pri čakaní na lekára. Spôsobujú si úrazy o staré hnusne potrhané linoleum, o ktoré mnohí z nich zakopnú. Pár tisíc eur by mi stačilo na to, aby som opravil tieto nedostatky, na ktoré majú bezpochyby nárok všetci občania po celý život platiaci nemalé finančné prostriedky do zdravotnej poisťovne.

    Hovorí sa, že ak spravíš chybný krok, tancuj ďalej, ale v tomto prípade si myslím, že by už mali niektorí ľudia v tomto štáte dotancovať. Dá sa to veľmi jednoducho ukončiť. Keď samotná osoba nevie, kedy má z parketu odísť, nie je si toho vedomá, má všetkých za hlúpych, tak prídu tí správni, zdrapnú ju pod pazuchy a zoberú tam, kam patrí. Tomuto sa hovorí zadosťučinenie spravodlivosti prostredníctvom účinných nástrojov štátu. A ešte to spresním bližšie, hovorí sa tomu orgány činné v trestnom konaní, ktoré sú platené z našich daní, a niežeby mali, ale ony musia konať. Zistiť skutočný stav, či je to pravda.

    Zhromaždiť dostatok dôkazov a ak ich zistil Beblavý, tak pre fundované orgány to nesmie byť problém, a urobiť okamžite, ľudovo povedané, realizák a posunúť to celé v obale na príslušnú inštitúciu, ktorá už len v podobe senátu vypovie verdikt a číslo jedno- alebo dvojciferné. Tomuto celému sa hovorí konanie a ak je toto pravda v prípade CT prístroja, tak viac už nepokračujem v mojom písaní a chcem veriť, že sa občania rýchlo dozvedia, ak je to naozaj pravda, koľko rokov dostala osoba, ktorá si prišla finančne na svoje. Ak sa takéto niečo v tomto štáte ešte prehliada, tak je potrebné naozaj urobiť veľké zmeny. Stále hovorím, že rumunská cesta porátania sa s korupciou sa neodvratne blíži a nebude to trvať dlho a nastúpia ľudia, ktorí dajú toto všetko do poriadku, pretože, vážení, inú možnosť už ani nemáme. Pretože ak nie, tak tu zhnijeme zaživa.

    Juraj Zábojník

    - Reklama -