Väčšina republikánov verí, že v prezidentských voľbách podvádzajú obe strany. Prekvapí vás však názor demokratov

    0
    Donald Trump a Hillary Clintonová (Autor: TASR)
    Podľa najnovšej analýzy denníka Washington Post, založenej na údajoch z prieskumu spoločnosti Pollfish, to nie sú len republikáni, kto si myslí, že pri voľbách prezidenta USA existujú podvody. Údajne až 84 % republikánov si myslí, že počas volieb dochádza k podvodom a manipuláciám. Rovnaký názor má aj väčšina demokratov. Podľa prieskumu až 52 %. 
     
    Analýza dát z prieskumu, ktorú urobil denník Washington Post, odhalila aj to, že 75 % nezávislých je toho názoru, že voľby prezidenta USA sú „z významnej časti“ manipulované. Z republikánov si 60 % myslí, že volia aj ilegálni migranti, čo je v porovnaní s demokratmi a nezávislými oveľa viac. 
     
    Demokrati sa zameriavajú skôr na zákony spojené s občianstvom. Tridsaťdva percent z nich si totiž myslí, že práve tieto zákony prispievajú k potlačeniu počtu voličov. Tridsať percent republikánov a 27 % demokratov potom súhlasí s tvrdením, že znižovanie počtu voličov sa deje pomocou ich vymazávania z registračných hárkov. Voliči v USA sa totiž musia na voľby vopred zaregistrovať. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -