Väčšina poslancov OĽaNO sa nezúčastní na hlasovaní o uznesení k paktu

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: df)

    “Migrácia je veľmi vážny problém, ktorý je potrebné riešiť bez zbytočných vášní. Dnešná situácia, keď politické strany z oboch strán barikády zahlcujú ľudí polopravdami a kalkulujú s nevedomosťou svojich voličov, zodpovednou diskusiou určite nie je. Nechceme byť súčasťou prízemných populistických zápasov a vzájomných vydieraní,” vysvetľujú Obyčajní vo svojom stanovisku.

    Dodávajú, že v prípade, ak vyslanie zástupcu SR v Marrákeši nebude automaticky znamenať súhlas Slovenska s globálnym paktom, nemá hnutie voči slovenskej účasti na diskusii o hľadaní riešení žiadne výhrady.

    Pre pôvodné uznesenie z dielne SNS hrozil minister zahraničia Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) demisiou. Znenie uznesenia sa má upraviť. SNS trvá na odmietnutí paktu aj na neúčasti Slovenska na rokovaní v Marrákeši. Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) už povedal, že Slovensko pakt nepodporí. Či niekto pôjde alebo nepôjde do Marrákeša, je podľa neho irelevantné, dôležité je len to, že Slovensko nebude k ničomu viazané.

     

    - Reklama -