Václav Klaus v Nemecku varoval: Takéto množstvo migrantov nás zničí aj bez terorizmu. Potrebujeme veľké zmeny, takmer revolúciu

    0
    Český exprezident Václav Klaus (Autor: Hans Štembera)

    „Máte dôležitú výhodu – aj oni vedia, že pravda je na vašej strane,” odkázal Václav Klaus. Úspech Alternatívy v krajinských a o rok aj v celonemeckých voľbách je podľa neho dôležitým krokom, ktorý môže spustiť celoeurópsku lavínu. Tá je podľa Klausa nevyhnutná.

    „Aby mohlo dôjsť k takým rozsiahlym zmenám, je potrebná takmer revolúcia, skutočná ´vzbura davu´, ako o nej píše španielsky mysliteľ Ortega y Gasset. Je to niečo ako to, čo sme museli urobiť v novembri 1989,” prirovnal.

    Ak sa to nepodarí, budeme vraj odsúdení na ďalšiu vládu európskeho mainstreamu, ktorý toleruje len niektoré názory. K tomu pridal vlastnú skúsenosť mnohých zrušených vystúpení v Nemecku, keď sa organizátori boja pozvať niekoho nepohodlného. „Prijímam to, je mojou osobnou voľbou, že vystupujem na vašich akciách. Nemôžem sa však zbaviť dojmu, že takéto reakcie vypovedajú a svedčia o hĺbke iracionality a manipulácie v dnešnej nemeckej spoločnosti. Bolo to tak do určitej miery vždy, ale v dnešnej politicky korektnej a chýbajúcej demokracie v Európe (a Nemecku) sa takéto správanie stalo normou. Pripomína to správanie v období komunizmu, a verím, že práve v tejto časti Nemecka si to uvedomíte,” verí.

    Klaus varoval predovšetkým pred pokračovaním migračnej krízy, jeho slovami “sťahovanie národov”, ktoré ohrozuje samotné základy Európy. A nepomôže vraj ani to, že sa dokážeme brániť ich teroristickým útokom. „Nikdy som neredukoval problém migrantov len na terorizmus. Ak bude migrácia iných kultúr a civilizácií pokračovať takým tempom, dokáže zničiť Európu aj bez terorizmu,” poznamenal.

    Celý prejav nájdete TU

    - Reklama -