Václav Klaus: Merkelovej slová sú karikatúrou. Názory obyčajných ľudí považuje za pravicový radikalizmus, ničivé následky migrácie zľahčuje

    0
    Václav Klaus (Autor: Hans Štembera)

    Václav Klaus v utorkovej reakcii mienil, že Merkelová považuje názory obyčajných ľudí za “pravicový radikalizmus”, čím podľa jeho názoru uráža milióny krajanov.

    Český exprezident, ktorý sa netají sympatiami k protiimigračnej a euroskeptickej Alternatíve pre Nemecko (AfD), nemeckej kancelárke vytkol aj to, že “zneužíva nemecké historické zlé svedomie, nemecký antisemitizmus, ktorý viedol až k holokaustu a peciam vo vyhladzovacom tábore Auschwitz-Birkenau, k dnešnému zastrašovaniu občanov,” cituje Klausa internetový server Novinky.cz.

    Popisovanie diania, násilných aktov z ostatného obdobia Merkelovou ako činov jednotlivcov z radov utečencov predstavuje podľa Klausovho názoru “zľahčovanie ničivých následkov migrácie”. Kancelárkine slová označil český exprezident za “výsmech a karikatúru dnešnej európskej reality. Európski demokrati sa s tým nemôžu zmierovať,” dodal bez toho, aby sa zmienil o násilnostiach pravicových extrémistoch.

    - Reklama -