VOĽBY V Lendaku chodia voliť celé rodiny. Viacerí prišli na domov osobitne kvôli voľbám

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

     Obec pod Belianskymi Tatrami má cez 5-tisíc obyvateľov, v štyroch volebných okrskoch môže prísť voliť približne 3 700 z nich. Veľký počet Lendačanov pracuje v zahraničí, viacerí z nich v týchto dňoch prišli na Slovensko osobitne kvôli voľbám. 

    V Lendaku mali počas minuloročného referenda účasť zhruba nad 60 percent. „V Kežmarskom okrese sme podľa mojich informácií boli jedinou obcou, v ktorej prešlo referendum,“ povedal Dudáško. Verí, že účasť vo voľbách bude ešte vyššia. Vo štvrtom volebnom okrsku chodia voliť rodičia spolu so svojimi deťmi.

    „Deti sú zvedavé, chcú vedieť, ako sa volí, a podobne,“ povedal predseda okrsku číslo štyri Ján Neupauer. O voľby v obci prejavujú záujem ako mladí, tak aj starší, 63-ročnej Márii Hudáčekovej doteraz neušli jediné voľby. „Prišla som voliť, aby som mala dobrú budúcnosť, sme dosť veľká rodina a voliť chodí viac ako polovica z nej,“ povedala. 

    Napriek tomu, že veľa Lendačanov žije a pracuje v zahraničí, o voľbu poštou požiadalo len dvadsať z nich. „Žijem dlhé roky v zahraničí a dnes som prišla voliť po dvadsiatich rokoch, som rada, že som mohla odvoliť, záleží mi na tom, akým smerom sa bude uberať naša krajina počas najbližších štyroch rokov. Mám veľa súrodencov, sme jedenásti, ktorí môžeme voliť, všetci budeme voliť. Dvaja bratia osobitne v piatok vyrazili z Talianska, celú noc cestovali, aby mohli dnes odvoliť,“ uviedla Lucia Majerčáková, ktorá rovnako pracuje v Taliansku. 

    - Reklama -