VIEME PRVÍ Sulík má situáciu pod kontrolou. Snem SaS ho zvolil do čela strany na ďalšie štvorročné obdobie

    0
    Na snímke zľava podpredsedníčka SaS Jana Kiššová, predseda SaS Richard Sulík a podpredseda SaS Ľubomír Galko vystúpili na prvom oficiálnom brífingu strany SaS počas volebnej noci v priestoroch Liberálneho domu v Bratislave 5. marca 2016. (Autor: TASR)

    Sulíkovi ako jedinému kandidátovi, dalo hlas 135 členov strany. Na kongrese sa zúčastnilo 145 z 213 členov SaS.

    “Viac ako dve tretiny členov prišli a zahlasovali za mňa. Je to dôležitý signál,” uviedol krátko po voľbách Sulík. Pred prítomnými novinármi a členmi strany deklaroval aj napriek neprítomnosti tretiny členov strany súdržnosť.

    Mimoriadneho snemu sa zúčastnili aj niektorí z tých, ktorí predtým jeho zvolanie kritizovali.

    Toto zvolenie Sulíka môže mať za následok ďalší pohyb v predsedníctve strany. Hoci dnes sa postavenie podpredsedov neriešilo, zvolenie (staronového) predsedu znamená aj to, že podpredsedovia prídu automaticky o svoju funkciu.

    Dnes má SaS dvoch podpredsedov – Ľubomíra Galka a Janu Kiššovú. Obaja pritom patrili k tým, ktorí vystúpili proti Sulíkovmu zorganizovaniu snemu a obvinili ho z nedemokratického postupu.

    Zároveň sa vyjadrili, že Sulík má od nich mandát do riadneho snemu. Ten sa mal pôvodne konať v júni budúceho roku.

    Kiššová ešte v júni stála za Sulíkom, podľa nej bol mužom na správnom mieste. Galko chcel proti Sulíkovi na budúci rok protikandidovať.

    Ani jeden z nich sa snemu nezúčastnili.

    Správu budeme aktualizovať.

    Autor: Redakcia/TASR

     

    - Reklama -