VIDEO z razie. Polícia! Poď dole! Takto zatýkali obvinených z vraždy Kuciaka

    0
    Policajný zásah v Kolárove (Autor: Facebook/ Denisa Saková - Ministerka vnútra SR)

    „Prinášame vám autentické video zo štvrtkového zásahu voči osobám, ktoré už boli medzičasom obvinené z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ napísala na sociálnej sieti Facebook Polícia Slovenskej republiky.

    Video polícia zverejnila v čase, keď generálny prokurátor na tlačovej besede zdôraznil, že dôkazy voči Tomášovi Sz., Miroslavovi M., Zoltánovi A. a Alene Zs. sú také silné, aby tieto osoby obvinili. Podľa Čižnára je veľký predpoklad, že sa prípad dotiahne do úspešného konca.

    Sedemdesiattisíc eur za vraždu

    „Objednávka bola za sumu 50-tisíc eur v hotovosti a 20-tisíc eur ako odpustenie dlhu,“ priblížil dozorujúci prokurátor. Zároveň dodal, že jeden z obvinených Zoltán A. spolupracuje s políciou. „Rozhodol sa akceptovať situáciu, v ktorej sa ocitol, a bol ústretovejší. Detaily hovoriť nebudem, je to stále predmetom vyšetrovania.“

    Dozorujúci prokurátor tiež uviedol, že objednávateľka bola Alena Zs., strelec bol Tomáš Sz., vodič Miroslav M. a sprostredkovateľ Zoltán A.

    Na štvrtkovej policajnej razii sa zúčastnilo 150 policajtov. „Na tomto prípade pracujú top policajti a vyšetrovatelia,” dodal Branislav Zurian, šéf Národnej protizločineckej jednotky s tým, že stále nemajú vražednú zbraň. Viac sme o tom písali TU.

    Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zavraždenie oboch mladých ľudí výstrelmi z pištole kalibru 9 mm, ku ktorému došlo 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači, má súvisieť s Kuciakovou prácou novinára.

    - Reklama -