VIDEO z nemeckej TV: Otvorený dokument o tom, ako to chodí s moslimskými prisťahovalcami

    0
    Imigranti sa vydávajú na pochod zo stanice Keleti (Autor: PeterŠtevkov)

    Nemecká televízna stanica ZDF sa vybrala preskúmať, ako to chodí s nemeckou imigračnou politikou. Najskôr začali na základnej škole, kde žiaci obhajovali teroristický útok na redakciu francúzskeho satirického magazínu Charlie Hebdo. „Ja nás vnímam ako ľudí, ktorí sú príliš tolerantní. Myslím si, že skrátka musíme vymedziť jasnú hranicu a povedať, že potiaľ sme tolerantní, ale ak túto hranicu prekročíte, nenecháme to len tak,“ hovorí riaditeľka školy.

    Ďalej tvrdí, že je neprijateľné, aby deti hlásali názor, že nakresliť alebo pozrieť sa na kríž z nich urobí zlých moslimov. „Ja jednoducho nemôžem dovoliť, aby tu tie deti zastávali také názory. Z týchto detí raz budú dospelí ľudia.“

    Keď televízia navštívila hodiny koránu vedené miestnym imámom, zistila niekoľko vecí. Imám študentom korán nevysvetľuje, len ho učí deti naspamäť. A keď sa pýtali detí, z ktorých sa skoro všetky narodili v Nemecku, majú nemecké pasy a sú teda nemeckí občania, na ich názory ohľadom vzťahov medzi mužom a ženou, odpovede sa rôznili.

    „Ja mám tiež sestru, ktorá má šestnásť rokov a naozaj ma nahnevá, keď ide von alebo podnikne niečo s nejakým kamarátom,“ hovorí mladý Baran Cantirt, ktorý, keď mu vysvetľujú, že Nemecko je slobodná krajina a jeho sestra si môže robiť, čo chce, povie: „Nie, pre mňa to neplatí.“ Potom dodá, že neuznáva nemeckú ústavu, aj keď je nemecký občan. A nie je zďaleka jediný. Týka sa to napríklad rodín, ktoré žijú v Nemecku už dvadsať rokov. Koľko takých rodín existuje, nevedia, vedia len, že existujú.

    Celý dokument si môžete pozrieť TU

    Ďalší problém spočíva v prístupe nemeckých úradov k samotnej integrácii. Úplne základná vec, ktorú by mali žiadatelia o azyl ovládať, je jazyk. Lenže tým, ktorí žijú v utečeneckých táboroch a ubytovniach, nevychádzajú úrady v ústrety, takže sa musia naučiť jazyk v práci, od známych, priateľov, prípadne sa ho nenaučia vôbec a zostanú vo svojom paralelnom svete, v komunite, ktorá zachováva ich kultúru a proti nemeckej kultúre sa krajne ohradzuje.

    Dospelo to až do takého štádia, že keď ste Žid, neodporúča sa, aby ste dávali svoju vieru najavo, najmä v niektorých štvrtiach Berlína. Je úplne bežné, že synagógy majú nonstop policajnú ochranu, aby predišli nepokojom.

    Okrem toho vznikol v Nemecku paralelný súdny systém, v ktorom pôsobia zmierovací sudcovia ako najvyšší predstavenia. Jeden z nich, Hassan Allouch, ktorý žije v nemeckom svete zo sociálnych benefitov, poberá súčasne v moslimskom svete obrovské výhody. Rieši totiž problémy. „Je to veľmi silný anjel po mojom boku,“ opisuje Hassana jeden z miestnych moslimov. Tí sa totiž na Hassana obrátia vždy predtým, než oslovia políciu, aj keď sa to týka násilných trestných činov. A on ich problémy urovná.

    V samotnom závere sa dokument venuje inému azylovému systému, než je súčasný nemecký, a na tomto príklade ilustruje funkčný systém, ktorý podporuje integráciu jedincov. Je ním azylový systém Kanady založený na jednoduchom bodovom hodnotení. Prihliada na vek, profesiu, jazykové schopnosti a dosiahnuté vzdelanie, a ak získate dostatok bodov, môžete požiadať o azyl.

    autor: spa

    - Reklama -