VIDEO z USA: Už mám toho dosť, naštval sa politik a rozbil ústa novinárovi

    0
    Ilustračné foto: vlajka USA (Autor: pixabay.com)

    Tlačové konferencie môžu byť často veľmi vzrušujúcou záležitosťou a nezriedka pri nich dochádza k značne emotívnym situáciám. Našťastie pre novinárov však s nimi politici nezaobchádzajú tak, ako to predviedol republikánsky uchádzač o kreslo v Snemovni reprezentantov Greg Gianforte z Montany. Ako uvádza americká spravodajská televízia Fox News, všetko prebiehalo pokojne až do chvíle, než sa v miestnosti objavil britský novinár.

    Dopisovateľ britského ľavicového denníka The Guardian Ben Jacobs vošiel do miestnosti so svojím nahrávacím zariadením a postavil sa priamo pred republikánskeho politika s otázkou, ktorá sa týkala čerstvo zverejnenej správy Rozpočtového úradu Kongresu o zdravotnej starostlivosti. Gianforte novinárovi pokojne odpovedal, že sa k téme dostane neskôr. Jacobs sa však nenechal odbiť a znova zopakoval svoju otázku. Republikánsky politik ho preto odkázal na svojho hovorcu.

    Ani táto odpoveď však neodbytnému britskému novinárovi nestačila a požadoval odpoveď okamžite. O niekoľko sekúnd neskôr však svoju tvrdohlavosť oľutoval. Nahnevaný republikán stratil v napätej atmosfére pár hodín pred voľbami hlavu, Jacobsa schmatol za krk a hodil ho o zem. „Už mám toho všetkého dosť,“ kričal na zaskočeného novinára a podľa prítomných svedkov vyzeral ako zmyslov zbavený. „Papuľnatý“ novinár sa postavil zo zeme a konštatoval, že má rozbité okuliare.

     

     

    Zdroj: Twitter/Ben Jacobs

    Republikán sa po incidente okamžite všetkým ospravedlňoval a čoskoro to schytal zo všetkých strán. Nielen od zástupcov médií a demokratov, ale aj z vlastných radov. Republikánsky predseda Snemovne reprezentantov Paul D. Ryan vyzval svojho straníckeho kolegu, aby sa okamžite ospravedlnil. „Niečo také by sa rozhodne nemalo stávať. Skutočný gentleman by sa mal aspoň ospravedlniť,“ uviedol Ryan s tým, že politikov nástup do úradu nehodlá blokovať.

    Ako sa nasledujúci deň ukázalo, ani útok na novinára voličov neodradil a Gianforte svojho demokratického protikandidáta porazil. Ale ani volebný úspech republikána z Montany neznamená, že by sa vyhol vyšetrovaniu celého prípadu. Podľa informácií amerických médií by sa mal postaviť pred súd siedmeho júna.

    - Reklama -