VIDEO Zeman bol v Bruseli opitý, podozrieva českého prezidenta internetový denník

    0
    Českému prezident Milošovi Zemanovi pomáha portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa pri návšteve Lisabonu (Autor: TASR)

    Belgický Brusel je opäť jedným z najstráženejších miest na svete. Počas samitu NATO sa tam totiž zišli desiatky štátnikov vrátane 45. prezidenta USA Donalda Trumpa. Na samit prišiel aj český prezident Miloš Zeman a znovu na seba upútal pozornosť. Nevypočul si totiž prejavy Donalda Trumpa, nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a ďalších štátnikov. Podľa ČTK to bolo preto, že sa počas prejavov stálo.

    Zemanov hovorca Jiří Ovčáček informáciu potvrdil a rypol si do českých médií, že zase vytvoria obrovskú aféru z ničoho.

    „Pán prezident bol v Bruseli privítaný generálnym tajomníkom NATO, zavítal na spoločné fotografovanie a na slávnostný ceremoniál. Teraz je na pracovnej večeri vedúcich národných delegácií. Vynechaný bol jediný bod programu. Dopredu sme na možné zmeny upozornili. To, čo v tejto súvislosti predvádzajú českí novinári, je hanba žurnalistiky. A zrejme pokračovanie kampane ,Je suis Bohouš‘,“ napísal Ovčáček na sociálnej sieti Twitter.

    Ale to ešte nebolo všetko.

    „Idiocia českej žurnalistiky v pokročilej fáze. ,Vynechal veľkú časť programu‘ je jednoducho bohapustá lož,“ udrel Zemanov hovorca.

     

    Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček

    Lenže v skutočnosti možno nešlo len o absenciu Zemana počas prejavov. Server Forum24.cz špekuluje, že Zeman bol v Bruseli opitý. Ako dôkaz má slúžiť video, na ktorom Miloš Zeman odpovedá na otázky spravodajcu ČT v Bruseli Bohumila Vostala.

    „Treba bojovať proti Islamskému štátu, to po prvé. Treba zvýšiť rozpočet armády, ako bol za mňa, keď som bol (v rokoch 1998 až 2002) premiérom. To po druhé. Dovidenia,“ povedal český prezident Miloš Zeman pri príchode na samit novinárom. Na otázku, či bude hovoriť s Donaldom Trumpom, poznamenal len: „Asi s ním budeme hovoriť všetci.“

    Keď vyslovoval tieto slová, mohol podľa servera Forum24.cz trpieť podobnou „virózou“ ako v roku 2013. „Pozrite sa – a možno si spomeniete na akciu pri korunovačných klenotoch,“ poznamenal internetový denník.

     

    Zdroj: Twitter/Bohumil Vostal

    - Reklama -