VIDEO Zaleťte si do Sýrie. Takto ju zo správ nepoznáte

    0
    Sýrsky prezident Bašár al-Asad (Autor: SITA)
    Vo videu lákajúcom turistov na sýrske pláže prelieta kamera nad morom, slnečníkmi a piesočnými brehmi. Môžete vidieť množstvo ľudí jazdiacich na vodných skútroch a všeobecne sa venujúcich mnohým vodným radovánkam.
     
    Pláž sa nachádza v pobrežnom meste Tartus a samotný klip nemá obzvlášť zložitý koncept. Po takmer dvoch minútach záberov pláží sa zobrazí text Sýria, vždy krásna“ a video sa končí.
     
    Optimistické zábery z dielne ministerstva, na ktoré dohliada Bašár Asad, ostro kontrastujú so skutočným dianím v Sýrii,“ pripomína iDNES.cz s tým, že Tartus sa v lete stal dejiskom samovražedného útoku a v zhruba sto kilometrov vzdialenom Homse sa nedávno ešte strieľalo.
     
     
    Propagačné klipy ministerstva pre turizmus tak zrejme veľký efekt na prílev dovolenkárov mať nebudú,“ poznamenáva iDNES.cz s odvolaním sa na odporúčanie nejedného ministerstva zahraničia, aby sa ľudia vyhýbali cestám do Sýrie.
     
    MZV ČR varuje pred cestami českých občanov do Sýrie vzhľadom na pokračujúci ozbrojený konflikt v Sýrii a s tým súvisiacu celkovú destabilizáciu bezpečnostnej situácie v krajine,“ varuje napríklad české ministerstvo zahraničných vecí.
     

     

    - Reklama -