VIDEO Za zrúteným lietadlom sme my, máme ďalšie dôkazy, tvrdí Islamský štát

    0
    Ruské lietadlo, ktoré sa zrútilo v Egypte (Autor: SITA)

    Za haváriou lietadla stojí technická chyba, držia sa tejto verzie úrady aj experti. Podľa nich ani nie je možné, aby za tým mohli byť teroristi. Nemajú vraj totiž potrebnú techniku. Z videa, ktoré zverejnil Islamský štát, to tiež nie je jednoznačné.

    Oko za oko?

    Najprv vyšla na svetlo sveta správa, v ktorej sa tvrdí, že lietadlo zostrelil Islamský štát. Malo by to byť pre ruské vojenské angažovanie sa v Sýrii. Teda, v štýle oko za oko. Potom prišlo na rad video. Na ňom je záber lietadla, ktoré sa začne rútiť k zemi a pohltí ho hustý dym. Zábery na internete nie sú overené, preto ostávajú opäť len súčasťou špekulácií. Navyše nie je jasné, ako mohlo byť lietadlo zostrelené a zábery sú teda diskutabilné.

    Nešťastie sa stalo nad Sinajským polostrovom. Ruské lietadlo smerovalo z Egypta do Petrohradu spolu s 224 ľuďmi na palube. Okrem posádky išlo o dovolenkárov, vrátane detí. Domov sa však už nevrátili. Podľa informácií sa lietadlo zlomilo na polovicu už vo vzduchu. Ruský prezident  Vladimir Putin vyhlásil štátny smútok. Ide o jedno z najväčších leteckých nešťastí.


     

    - Reklama -