VIDEO We are NATO poriadne rozčúlilo Blahu: Štát financuje propagandu kontroverzného vojenského spolku. Verím, že to neostane bez následkov

    0
    Sekvencia z videa We are NATO (My sme NATO) (Autor: Youtube (reprofoto))

    Spomínanú videonahrávku považuje Blaha za propagandistickú záležitosť, hoci je členom vládnej strany Smer-SD, ktorá podporuje členstvo Slovenska v NATO.

    „Som otrasený z toho, že Slovenská republika ide v čase, keď sa ľuďom žije tak ťažko, investovať peniaze do propagandy vojenských symbolov, militarizmu a zbrojárskych šialenstiev,“ začal si vylievať srdce člen koaličnej strany Smer-SD.

    Samotné NATO pritom koaličný poslanec označil za ´kontroverzný spolok´.

    „Namiesto toho, aby sme naše deti učili hodnotám mieru, multilateralizmu a rešpektu k iným národom, štát financuje propagandu kontroverzného vojenského spolku,“ pokračoval ďalej Blaha, ktorého komentáre v kyberpriestore bývajú zväčša obsiahlejšie.

    Blaha nechápe, prečo sa peniaze daňových poplatníkov vynakladajú na projekty tohto typu.

    „My ideme v tomto období za peniaze daňových poplatníkov deťom ukazovať americké tanky, stíhačky a bomby a tváriť sa, že svet chránia tí, čo vedú vojny, nie tí, čo chcú rovnováhu, odzbrojovanie a mier. Nechápem, neverím, neakceptujem,” pokračoval ďalej v komentári.

    Apropo, predmetné video má dĺžku trvania 59 sekúnd. V úvode videa sa imaginárnemu publiku prihovára mladá žena. 

    „My sme NATO. Slovensko je krajina žijúca mierom, no situácia sa môže zmeniť z minúty na minútu,“ zaznie hneď na začiatok.

    „Toto prinášame pre NATO: kredibilitu, vernosť, zodpovednosť a stále dobré splnenie úloh,“ hovorí skúsený vojak v prvej časti videa, ktoré je obrazovo dotvorené vojenskými zábermi.

    „Keď chceme uchrániť naše rodiny, naše deti, je nevyhnutné byť súčasťou NATO. Niekto musí ochraňovať túto krajinu,“ pokračuje mladá žena.

    Video pod názvom Slovakia is NATO, We are NATO Zdroj: YouTube

    Hoci si Blaha video pozrel, ostatných žiada, aby dané video nepozerali. Plus Blaha pranieroval celú ´severoatlantickú´ kampaň.

    „Ostro odsudzujem, aby sa Slovenská republika pod taktovkou sociálnej demokracie zapájala do propagandistickej kampane za NATO. Prosím, priatelia, nepozerajte video We are NATO, pretože si spomeniete na všetky tie obete vojen v Juhoslávii či Líbyi, na všetku tú nezmyselnú rusofóbiu, na všetky tie absurdné zisky zbrojárskych firiem,“ dodal na záver smerák.

    - Reklama -