VIDEO Výzva Baracka Obamu: Nech dva roky riadia všetky krajiny sveta ženy

    0
    Barack Obama (Autor: SITA)

    „Ženy nie sú dokonalé, ale niet sporu, že sú lepšie ako muži,“ povedal bývalý americký prezident pri svojej prednáške v Singapure. „Ak by každú krajinu na svete riadila žena, určite by došlo k celkovému zvýšeniu životnej úrovne,“ zasníval sa.

    K tomuto názoru ho vedie predovšetkým poznatok, že väčšina problémov sveta pochádza od starých mužov, ktorí sa držia na mocenských pozíciách.

    Často vraj premýšľa, ako by vyzeral svet riadený ženami, a dospel k záveru, že by bol celkom nepochybne lepší. „Som si úplne istý, že by stačili dva roky, keď by všetky krajiny sveta riadili ženy. A videli by ste výrazné zlepšenie všetkého,“ veštil.

    Potom sám seba zaradil medzi starých mužov, ktorí by nemali zacláňať. Preto sa nehodlá vracať do aktívnej politiky.

    Politickí lídri by si podľa neho mali stále pripomínať, že sú tu, aby pracovali, a nie nato, aby ukájali vlastné sebavedomie a túžbu po moci.

    V prejave tiež varoval pred podvodmi šírenými po sociálnych sieťach. Práve Obamu pritom prezývali „facebookový prezident“ a považoval sa za prvého svetového štátnika, ktorého do úradu doviedli sociálne siete.

    Po svojom odchode z Bieleho domu v januári 2017 Obama založil s manželkou Michelle nadáciu, ktorá vychováva „mladých vodcov“ po celom svete. Obama prehovoril práve na akcii svojej nadácie.

    - Reklama -