VIDEO Vypni to. Cenzúra funguje aj v známej agentúre. Vykresliť Trumpa v pozitívnom svetle sa režisérovi nehodilo

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Cenzúra a autocenzúra boli, sú a pravdepodobne navždy budú neoddeliteľnou súčasťou mediálneho sveta. Neobjektívne informácie pritom zďaleka neforsírujú len malé noviny, prípadne propagandistické weby.

    Skreslený opis ozajstných udalostí sa môže bez problémov objaviť dokonca aj pri „ťažkých váhach“. Dôkazom toho je kontroverzná videonahrávka z dielne svetoznámej spravodajskej agentúry Reuters.

    Naschvál ho démonizujú?

    V centre celej akcie navyše stojí samotný Donald Trump, ktorého médiá často označujú za rasistu a xenofóba. Predmetné video zachytáva afroamerického biskupa Waynea Jacksona, ako na pódiu v americkom Detroite obdarúva Trumpa za potlesku a jasotu obecenstva šálom a Bibliou.

    Odvážny chlap

    Pozitívna odozva na Trumpovu adresu však akosi „nezapadala“ do želaného scenára v podaní hlavného režiséra prenosu. Kameraman, ktorý celú akciu na mieste snímal, však nehodlal poslúchnuť nariadenia zhora.

    „Natáčam ďalej. Je mi jedno, čo vravia. Hoci asi riskujem vyhadzov,“ vraví zamestnanec, ktorý si uvedomoval možné následky.

    Zasiahol kolega?

    „Vypni to,“ prikazoval režisér. Navyše v pozadí počuť aj ďalší hlas, ktorý sa režiséra jasne pýta: „Treba to vypnúť?“

    „Áno, Michael, urob to,“ dodal režisér. Tajomný tretí hlas patrí pravdepodobne kolegovi kameramana, ktorý chcel pokračovať v natáčaní. Faktom však je, že po pár sekundách sa začne na moment triasť obraz, aby vzápätí došlo k jeho úplnému výpadku.

    Zdroj: YouTube

    Ako uvádza portál Conservative Treehouse: „Reuters bola hlavným šíriteľom vysielania z podujatia. Takže, keď sa Reuters rozhodla vypnúť vysielanie, stratili obraz aj všetci ostatní vysielatelia.“

    Ponúkli mu prácu

    Spoločnosť Right Side Broadcasting z Alabamy okamžite ponúkla cez Twitter miesto neznámemu kameramanovi, navyše údajne mu ponúknu aj lepší plat.

    Čo sa týka samotnej osoby kontroverzného Trumpa, viacero portálov, prípadne  konkrétnych autorov poukazuje na to, že „mainstreamové“ médiá nadŕžajú Clintonovej, pričom Trumpa sa snažia vykresliť v čo najhoršom svetle.

    - Reklama -