VIDEO Vojna Kisku s Ficom v plnom prúde. Premiér klame! Poviem vám, čo vynechal, ozval sa prezident

    0
    Andrej Kiska, vľavo vzadu Robert Fico (Autor: TASR)

    Kisku mrzí, že s predsedom vlády sa mu opakovane stáva, že sa z médií dozvedá veci, ktoré údajne odzneli a ktoré údajne povedal. “Včera opäť raz zverejnil veľmi čudnú verziu jedného nášho stretnutia v hoteli Bôrik,” uviedla hlava štátu. 

    Prezident potvrdil, že približne pred dvoma rokmi sa skutočne zúčastnil stretnutia v hoteli Bôrik, na ktorom bol premiér, generálny prokurátor a vtedajší riaditeľ SIS. “Pri rozhovore som sa zmienil, že sa vedie vyšetrovanie voči rešpektovanej firme, v ktorej som spolumajiteľom, a že mám obavu, že môže byť zneužité na diskreditačnú kampaň proti mojej osobe. Nič viac,” spresnil.

    Zároveň dodal, že Fico “z ich príbehu“ vynechal zaujímavú časť. “S premiérom som sa o danej veci rozprával ešte raz, a to keď sa diskreditačná kampaň už rozbehla. Presne 15. septembra tohto roka, keď som mu bol zablahoželať k narodeninám, som predsedovi vlády osobne povedal, že mám informácie, podľa ktorých už začiatkom augusta o mne rozprával na Úrade vlády ako o daňovom podvodníkovi. A že to všetci ešte len uvidia. Vtedy to poprel. S tým, že sú to výmysly. Že nič také nikdy nepovedal,” vysvetľuje prezident.

    Zopakoval, že celá situácia ho mrzí. Zároveň by privítal, keby sa politické spory týkali toho, ako riešiť množstvo problémov, ktoré trápia Slovákov.

    Robert Fico v nedeľu (1.10.) na tlačovom brífingu uviedol, že nevie o “kauze prezidenta SR Andreja Kisku” z nelegálne získaných informácií od daňových či iných orgánov. Kiska mal o svojich problémoch s daňami Ficovi povedať sám. “A to pred rokom, porozprával mi to sám v hoteli Bôrik v Bratislave,” uviedol Fico s tým, že má na to svedkov. Premiér je ochotný ísť s týmto tvrdením bez akéhokoľvek zaváhania aj na detektor lži.

    Reagoval tak na programovú riaditeľku z Aliancie Fair-play Zuzanu Wienk, ktorá v diskusnej relácii RTVS povedala, že Fico už začiatkom augusta, teda pred septembrovým anonymom, vedel o daňovej kontrole vo firme prezidenta Kisku. Uviedla tiež, že Fico o Kiskovom prípade hovoril počas pracovného rokovania k zákonu o oznamovateľoch korupcie, na ktorom sa zúčastnila, pretože bola členkou pracovnej skupiny k návrhu tohto zákona.

    K debate malo podľa nej dôjsť tak, že premiér nemal súhlasiť s tým, aby šéfa úradu na ochranu oznamovateľov menoval prezident. Fico mal Kisku označiť za nedôveryhodného a daňového podvodníka. Informácie chránené štátom sa podľa Wienk zneužívajú v politickom boji.

    Robert Fico po vyjadreniach prezidenta konštatoval, že si za svojim pôvodným stanoviskom stojí. Viac sa dočítate TU.

    Autor: rp, TASR

    - Reklama -