VIDEO VÚC majú odísť do minulosti, tvrdí Krajniak. Nepotrebujeme riešiť oligarchov na regionálnej úrovni

    0
    Milan Krajniak (Autor: Reprofoto/Facebook:Posledný križiak Milan Krajniak)

    Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý pred časom predstavil návrh, v ktorom chce zrušiť župné voľby, a to bez náhrady. Jeho návrh sa nestretol s pochopením viacerých poslaneckých kolegov. Napríklad koaličný poslanec zo Smeru-SD Dušan Bubla tvrdí, že návrh je šitý horúcou ihlou. Podpredseda SNS Anton Hrnko zasa hovorí, že to je mlátenie prázdnej slamy. Viac názorov si môžete prečítať TU.

    Opačný názor k veci deklaroval predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. „VÚC sú trafiky. Neosvedčili sa a ľudia si k nim nenašli ani vzťah, ani cestu,“ vyjadril sa a dodal: „Hnutie Sme rodina návrh určite podporí.“ Jeho poslanec Milan Krajniak, ktorý sa označuje za Posledného križiaka, pridal aj historické dôvody, prečo povedať župným voľbám raz a navždy nie.

    Z dejín Slovenska Krajniak približuje, že krajine sa darilo vždy len vtedy, keď mala iba dve centrá moci, a to silnú ústrednú vládu a silné mestá a obce. „Vtedy sme prežívali ekonomický a politický rozmach, napríklad za Karola Roberta z Anjou, Mateja Korvína a Márie Terézie,“ vysvetľuje, naopak, nedarilo sa nám, keď boli pri moci regionálni oligarchovia – župani. Podľa jeho názoru v tom období boli v štáte iba spory, v dôsledku čoho sme prehrali viacero bitiek. „Regionálni oligarchovia – feudáli jednoducho nebrali ohľad na záujem štátu, ale iba na vlastný prospech,“ poznamenáva.

    „Dnes máme dosť problémov s oligarchami na celoslovenskej úrovni, nepotrebujeme riešiť ďalších na regionálnej úrovni,“ premosťuje do súčasnosti a dodáva, „VÚC majú odísť do minulosti.“

    Zdroj: Facebook/Posledný križiak Milan Krajniak

    - Reklama -