VIDEO: Ty putinovská sviňa. Všetkých vás dostaneme, všetkých! Prídeme k vám, budeme vás podrezávať, budeme vás strieľať. Teroristi z IS sa vyhrážajú Rusom

    0
    Teroristi z Islamského štátu ruského pôvodu (Autor: videopress.com)

    Najnovší videopočin teroristov z IS si berie na mušku Rusko a prezidenta Putina. Prihlásili sa k teroristickému útoku a ruskí bojovníci v IS dokonca Putina varujú, že za zásah v Sýrii proti IS draho zaplatí. Je to pravdepodobne reakcia na ruské nálety a pozemné operácie, ktoré spustil Putin na podporu sýrskeho prezidenta Asada v septembri.

    Terorista sa vo videu prihovára svojim „bratom” bojovníkom na Sinaji a vyjadruje im podporu za útok na lietadlo.

    „Chceli by sme pozdraviť našich bratov zo Sinaju, ako naložili s tým prekliatym lietadlom, s tými nevercami z Ruska. Bratia, sme s vami. Naša vec musí pokračovať a vyženieme týchto nevercov z našich krajín a potom sa vyberieme do ich krajín,“ hovorí plamenne terorista.

    Sviňa Putin

    V druhej časti videa venujú priestor ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi. „Ty putinovská sviňa, posielaš svoje lietadlá, svojich ľudí a svoju techniku na nás, ničíš naše hospodárstvo. Obávaj sa odvety! Toto lietadlo je toho dôkazom, ty putinovská sviňa. Všetkých vás dostaneme, všetkých!“

    Aby toho ešte nebolo málo, v závere videa títo teroristi sľubujú Rusom, že do ich životov vnesú strach, hrôzu a teror.  „Nesústredíme sa iba na vaše lietadlá. Prídeme do vašej krajiny, budeme vás podrezávať, budeme vás strieľať, prídeme k vám domov a budete ľutovať, že ste prišli k nám domov. Tak ako vaše lietadlá bombardujú našich mierumilovných ľudí na našom území, tak my budeme robiť toto vašim ľuďom ako dnes, keď ich umrelo 224. Budeme pokračovať a nás nič nezastaví. V mene Alaha, Alah je s nami.

    Egypt vyčkáva

    Egypt od samého začiatku však trvá na tom, že je predčasné špekulovať o príčine nešťastia, pokým nebude skončené vyšetrovanie. Minister Šukrí televízii CNN povedal, že je prekvapený oznámením Londýna, že za pádom lietadla je bomba. „Musí sa to zistiť vyšetrovaním a nemôžu sa prijímať opatrenia, ktoré môžu mať neblahé dosahy. Mnoho Egypťanov je úplne závislých od cestovného ruchu,“ povedal minister. Prezident Sisí má dnes rokovať s britským premiérom Davidom Cameronom.

    Na výsledky vyšetrovania chce vyčkať napríklad aj Nemecko. Ministerstvo zahraničia však  zatiaľ žiadne bezpečnostné upozornenia pre turistov ani cestujúcich do Egypta nevydalo. Nemecké aerolinky preto lety do Šarm aš-Šajchu nezrušili. Najväčšia nemecká letecká spoločnosť Lufthansa však stále udržuje v platnosti svoje rozhodnutie zo začiatku týždňa, že sa ich lietadlá polostrovu Sinaj budú vyhýbať.

    Briti chcú evakuovať

    Britský minister Hammond vyhlásil, že Británia spolu s egyptskými úradmi nateraz skúma možnosti, ako dostať britských turistov zo Šarm aš-Šajchu do vlasti. Podľa informácií z cestovných kancelárií ich by tam malo byť vyše 20-tisíc.  Dnešné lety z a do Šarmu boli zrušené.

    Podľa ministra Hammonda by sa prvé mimoriadne evakuačné lety turistov mohli začať v piatok. Sprevádzať ich budú však mimoriadne bezpečnostné opatrenia.

    - Reklama -