VIDEO Toto sa dialo, keď do amerických ulíc vyšli ruka v ruke moslim so židovkou

    0
    Moslimka a Žid. (Autor: repro foto Youtube: Are We Famous Now)

    Karim Metway podrobil občanov New Yorku experimentu. Profesionálneho herca obliekol do tradičných moslimských či židovských odevov a nechal ich zohrať scénu manželskej dvojice. V páre bol moslim a židovka alebo naopak. Okoloidúci na pár v rôznych štvrtiach New Yorku reagovali odlišne. Nechýbali výkriky ,fuck you', teda približne, choď do ri*i. Slovenský preklad týchto slov však môže byť aj farebnejší. Iní občania pokrikovali na dvojicu, že sú to teroristi. A to sa pritom viedli muž so ženou len za ruky.

    „Aby som bol úprimný, bolo to ešte oveľa horšie, než som čakal,“ priznal producent servera Russia Today. „Ale pozitívne reakcie niektorých ľudí mi to vynahradili, lebo títo ľudia predviedli dosť odvahy a nebáli sa povedať aj dobré veci,“ pokračoval.

    Metwaya zarazilo, že starší ľudia boli k domnelým manželským dvojiciam oveľa priateľskejší než mladí ľudia. Kým starší občania prednášali vety o tom, že je dôležité predovšetkým to, či sa dvaja mladí ľudia majú radi, mladšie ročníky sa uchyľovali dokonca k výkrikom, že tu dochádza k zrade islamu. Producent by pritom čakal, že mladí ľudia budú priateľskejší, zatiaľ čo tí starší budú mať svoje myslenie zabetónované v predsudkoch, ktoré počúvajú celé roky. Opak bol pravdou.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    Zaujímavý experiment vyvolal vášne na newyorských uliciach. Zdroj: YouTube/Are we famous now

    - Reklama -