VIDEO To chcete umlčať kritikov islamu tým, že ich zatvoríte? Wilders sa postavil za Tommyho Robinsona

    0
    Geert Wilders (Autor: TASR)

    Samotný Wilders žije pre svoju kritiku islamu 24 hodín denne pod dohľadom polície. Pre údajné šírenie nenávisti proti moslimom na neho už niekoľkokrát podali trestné oznámenie zo strany moslimských organizácií a ľavicových aktivistov. Na rozdiel od Robinsona ho však nikdy neodsúdili na trest odňatia slobody. Spoločne so svojimi dvoma straníckymi kolegami Fleur Agemovou a Raymondom de Roonom položili ministrovi zahraničia niekoľko otázok, ktoré sa týkajú zatknutého a v rekordne krátkom čase odsúdeného Robinsona.

    Pýtajú sa ho napríklad, či o prípade počul a aký je jeho názor. „Považujete za štandardné, že kritici islamu musia sedieť vo väzení spolu s islamskými kriminálnikmi? Majú podľa vás v Európskej únii zaručenú slobodu prejavu aj kritici islamu? Hodláte proti porušeniu tohto základného práva protestovať u svojich britských kolegov? Ak nie, prečo? Uznávate, že nemôžete potlačiť nespokojnosť v spoločnosti tým, že uväzníte predných kritikov islamu?“ napísali poslanci Strany za slobodu.

     

     

    Zdroj: Twitter / Geert Wilders

    Samotný Wilders sa následne vypravil pred britské veľvyslanectvo v Haagu, kde nakrútil krátke dvojminútové video, aby podporil Robinsona aj na verejnosti. „Stojím tu, pretože som šokovaný a pobúrený. To, čo sa stalo minulý týždeň vo Veľkej Británii, je jednoducho škandálne. Zatkli a uväznili bojovníka za slobodu a kritika islamu Tommyho Robinsona. Sudca sa navyše pokúsil umlčať médiá, keď im nariadil, aby o prípade neinformovali.“

    Holandský poslanec ďalej konštatuje, že po celej Európe a aj vo Veľkej Británii sa porušuje sloboda slova a prejavu. „Svetlo slobody zhasína. Kritikov islamu poháňajú pred súd, uväzňujú alebo sa stávajú terčom nenávisti islamistov. Elity sa nás snažia umlčať, ale islamistov naopak rozmaznávajú, chránia a obhajujú v každom smere. Niečo také nemôžeme ďalej akceptovať,“ hovorí Wilders.

    „Skutočne, to naozaj nestrpíme! Budeme aj naďalej hovoriť pravdu o islame a desivých kriminálnych činoch, ako sú znásilnenia, vraždy zo cti či mrzačenie ženských orgánov a terorizmus. Pred tým chceme chrániť našich občanov za každú cenu. A to je aj dôvod, prečo zo solidarity s Robinsonom stojím na tomto mieste. Britské úrady sa zachovali ako Severná Kórea a Saudská Arábia! Stojím tu v mene miliónov ľudí v Európe. A spoločne s nimi hovorím: Prepustite ho na slobodu!“

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -