VIDEO Sulíkov odkaz Dankovi: Keby bol Boris Kollár predsedom parlamentu, určite nebude bozkávať výložky

    0
    Richard Sulík a Boris Kollár (Autor: SITA)
    Sulík vo videu na sociálnej sieti priamo útočí na Dankov prejav z minulého piatka (16. 3.). V ňom predseda NR SR opísal podľa neho katastrofický scenár, v ktorom by sa k moci dostali súčasní predstavitelia opozície. Podľa europoslanca a šéfa liberálov by však bolo všetko inak, keby vládol on a jeho kolegovia z opozície. 
     
    „Keby som ja bol premiér, tak určite nebývam v byte daňového podvodníka a určite neberiem so sebou nejakú playmate na stretnutie s Angelou Merkelovou,“ zaútočil Sulík vo videu na to, že expremiér Robert Fico vzal na rokovanie s nemeckou kancelárkou aj Máriu Troškovú. Dnes už bývalá hlavná štátna radkyňa nemala bezpečnostnú previerku NBÚ. Trošková už na úrade vlády nepracuje. Uviedla, že novému premiérovi Petrovi Pellegrinimu nemá čo ponúknuť. 
     
    Pripomienkou Troškovej a Ficovho bydliska sa však Sulíkov útok na súčasnú vládnu koalíciu nekončí. Svoju dávku kritiky od europoslanca schytal aj Andrej Danko, ktorý sa hrozil toho, že by sa k moci dostali lídri terajšej opozície. „Keby bol Boris Kollár predsedom parlamentu, tak určite nebude bozkávať výložky,“ tvrdí Sulík.
     
    Líder liberálov pridáva do ohňa aj príklad toho, čo by sa stalo, keby sa ministrom financií stal Igor Matovič (OĽaNO), ako sa o tom zmienil Andrej Danko vo svojej minulotýždňovej katastrofickej vízii. „Keby bol Igor Matovič ministrom financií, tak určite nebude predkladať chybné grafy,“ dodáva Sulík. 
     
    Keby bol ministrom obrany Ľubomír Galko, bol by podľa Sulíka tender na obrnené transportéry transparentný. Celý status aj s videom nájdete na oficiálnom facebookovom profile Richarda Sulíka.
     
    Tlak zo strany opozície vyvíjaný na koaličných partnerov sa stupňuje od chvíle, keď sa v uliciach slovenských miest začali organizovať protivládne protesty spočiatku koncipované ako smútočné pochody za zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Protesty viedli k výraznej rekonštrukcii vlády bez Roberta Fica na jej čele a bez Roberta Kaliňáka v kresle ministra vnútra.
     
    - Reklama -