VIDEO Sulík nás vymenil. SaS nemá šancu vo voľbách, tvrdí Galko s Rajtárom

    0
    Na snímke Ľubomír Galko (prvý z prava) (Autor: TASR)

    Takáto SaS nemá vo voľbách šancu

    “Kandidátka SaS, ako bola predstavená Richardom Sulíkom, znamená rozčesnutú stranu, rozčesnutú SaS,” povedal poslanec Jozef Rajtár s tým, že takáto strana podľa neho nemá vo voľbách šancu.

    Sulík podľa jeho slov vymenil ľudí, ktorí zakladali a budovali stranu, za bývalého riaditeľa RTVS Václava Miku. “Človeka, ktorý bol nominantom strany Smer-SD na riaditeľa RTVS,” podotkol Rajtár.

    Konštruktívna kritika strane pomáha

    Ľudia, ktorí sú zástancami konštruktívnej kritiky strany, by podľa Galka mali byť v každej demokratickej strane. V platforme Demokratické jadro SaS sú podľa neho práve takíto členovia. “My sme SaS, my sme túto stranu zakladali,” zdôraznil Galko s tým, že kým bol Sulík v Bruseli, práve oni stáli v prvej línii boja proti korupcii a mafii.

    Kompromis

    Galko tiež reagoval na výrok Sulíka o potrebe stability klubu po voľbách. V tejto súvislosti poukázal na viacero mien zo Sulíkovho návrhu, ktoré v minulosti opustili stranu a poslanecký klub. Zdôraznil, že ak by uspeli vo voľbách na kandidačnej listine SaS, stranu by neopustili. Ak by Sulík pristúpil ku kompromisu v súčasnosti, podľa Galkových slov by ho podporila drvivá väčšina členov.

    Podpredsedníčka SaS Jana Kiššová, ktorá je tiež členkou platformy, sa na sociálnej sieti vyjadrila, že nebude na kandidátke strany, ak tam nebudú “kľúčoví saskári”.

    Nominačný kongres

    Sulík v pondelok predstavil svoj návrh kandidátky, ktorý budú členovia SaS schvaľovať na nominačnom kongrese. Na zozname kandidátov do budúcoročných parlamentných volieb chýbajú členovia Demokratického jadra SaS ako Ľubomír Galko, Natália Blahová či Jozef Rajtár. Niekoľko miest v jeho návrhu však ostalo voľných. Číslo tri na Sulíkovej kandidátke by mohla obsadiť práve Kiššová.

    Medzi prvými 15 menami na návrhu kandidátky figurujú mená viacerých poslancov Národnej rady (NR) SR z klubu SaS, ale aj exriaditeľa RTVS Václava Miku a šéfa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraja Drobu.

     

     

    - Reklama -