VIDEO Sulík: Je to šialené a nezmyselné, poďakujme sa aj poslancom Smeru – SD

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)
    „Zdá sa, že páni z Komisie sa nepoučili z poslednej krízy,“ hovorí Sulík vo videu a dodáva, že „horlivým poslancom v europarlamente sa podarilo tento návrh ešte viac vyšperkovať.“ Podľa neho doplnili do návrhu nielen podporu legálnej migrácii, ale aj posilňovať a rozvíjať politiky v oblasti legálnej migrácie. Má vzniknúť nová agentúra EÚ pre azyl a nad rámec návrhu Komisie sa má zvýšiť úloha mimovládnych proimigračných organizácií. 
     
    „Toto je úplne šialené, čo sa tu deje. Namiesto toho, aby sa vynakladalo maximálne úsilie na zastavenie akejkoľvek migrácie, keď niekoľko miliónov migrantov prišlo do Európy a aké problémy to spôsobilo a migrácia prináša. Nie, oni ešte idú podporovať legálnu migráciu,“ konštatuje predseda SaS a poslanec EP.
     
     

     

    Zdôrazňuje, že „nezabudli doplniť, že ide o solidárne prerozdelenie, doslova v súlade so zásadou solidarity a spravodlivého rozdelenia zodpovednosti“. Podľa Sulíka to je len pekne napísané, že chcú aj povinné kvóty. 
     
    „Samozrejme, že som proti tomuto návrhu hlasoval, považujem ho za neprijateľný,“ uvádza, no prekvapilo ho, že všetci traja prítomní poslanci Smeru  SD hlasovali za. Návrh ako celkom tak prešiel.
     
    Sulík v úvodnom statuse k videu píše, že je „najvyšší čas, že idú eurovoľby a mám nádej, že v omnoho väčšej miere budú zvolení poslanci, ktorí sa riadia zdravým rozumom. Lebo zdravý rozum je ten najlepší recept“.
     
     
     
     

     

     

    - Reklama -