VIDEO: Stovky mŕtvych detí, krajina riadená mäkkýšmi. Sulík zase na plné ústa kritizoval nemecký prístup k utečencom. V ich televízii

    0
    Richard Sulík (Autor: SITA)

    V utorkovej večernej talkšou sa okrem iného vyjadril, že Nemecko by si malo dôslednejšie chrániť svoje hranice, píše portál Aktuality.sk. „Krajina, ktorá si nedokáže ochrániť svoje hranice, je riadená mäkkýšmi,“ uviedol Sulík. Nemecká politika je podľa neho zodpovedná za smrť mnohých utečencov. „Stovky mŕtvych detí, to je dôsledok humanitárnej politiky, ktorá ľudí klame, že sú všetci vítaní,“ vyjadril sa.

    Na margo postoja slovenskej vlády v migračnej otázke podľa portálu Aktualiy.sk povedal, že je dôležité najprv ochrániť svojich vlastných občanov, až potom celý svet. Europoslanec v diskusii okrem iného odporučil, aby Únia zvážila postavenie plotov na vonkajšej hranici.

    Ralf Stenger, podpredseda nemeckých sociálnych demokratov (SPD), označil tieto vyjadrenia za „populistický blábol“, píšu Aktuality.sk, pričom sa odvolávajú na nemecký portál Focus.de.

    „Za prvých osem mesiacov prišlo do Nemecka 413-tisíc utečencov a za 40 dní, od 5. septembra do 15. októbra, prišlo 409-tisíc. Keď sa počet prichádzajúcich päťnásobne zvýši, stúpa logicky aj počet utopených detí,“ vysvetľuje Richard Sulík pre Aktuality.sk opodstatnenosť svojich názorov, pričom dodáva, že je to cynické, a je to štatistika.

    Riešením problému s utopenými by podľa neho bolo zavedenie centrálnych hotspotov na azylové konanie mimo Európy. Hovorí o severnej Afrike, západnej Sýrii či Turecku, pričom zdôrazňuje, že ak by boli všetci žaiadatelia o azyl umiestnení tam, už by nemal nikto dôvod riskovať život. Ako sa vyjadril pre Aktuality.sk: „Už by neboli žiadni utopení. To je humánna politika.“

    - Reklama -