VIDEO Šťastný deň pre Fica? Chvália ho európske špičky

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: TASR)

    Už čoskoro sa naše predsedníctvo skončí a pomyselné žezlo po nás prevezme ostrovná Malta. Už cez víkend sme informovali, ako vidia predsedníctvo slovenskí europoslanci, ako napríklad Monika Flašíková-Beňová, Eduard Kukan či predseda SaS Richard Sulík. Ak čakáte iba pozitívne hodnotenia, budete prekvapení. Prečítať si ich môžete TU.

    Samotný premiér Robert Fico sa v uplynulých dňoch a týždňoch niekoľkokrát vyjadril, že predsedníctvo bolo úspešné. Napríklad v súvislosti s obvineniami bývalej zamestnankyne rezortu diplomacie Zuzany Hlávkovej či otázkami médií sa vyjadril, že sú cielené, s úmyslom poškodiť ho.

    Rovnako pozitívne sa o predsedníctve vyjadroval aj na uplynulom pracovnom sneme strany SMER-SD, ktorý sa konal v Prešove. Teraz sa Fico chváli na sociálnej sieti s videom, v ktorom sa k predsedníctvu vyjadrujú európske politické špičky, čo premiéra, ako sám hovorí, teší.

    Ako prvý sa rozrozpráva predseda Európskej rady Donald Tusk, ktorý sa chce premiérovi a jeho tímu poďakovať za úspešné a produktívne predsedníctvo. „Nielen za to, že ste usporiadali historický summit 27 v Bratislave, ale aj za vašu profesionalitu,“ hovorí Tusk. Slová chvály pridáva aj predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, ktorý s Tuskom súhlasí a gratuluje Ficovi za majstrovské riadenie prvého slovenského predsedníctva.

    Zdroj: Facebook/Robert Fico

    - Reklama -