VIDEO Šokujúce slová z europarlamentu: Ženy sú slabšie, menšie a menej inteligentné, musia zarábať menej než muži

    0
    Janusz Korwin-Mikke (Autor: SITA)

    Korwin-Mikke pred svojimi kolegami totiž vyhlásil, že ženy “musia zarábať menej než muži, pretože sú slabšie, menšie a menej inteligentné”. Predseda EP Antonio Tajani prešetruje, či tento 74-ročný Poliak svojou poznámkou porušil parlamentné pravidlá, ktoré zakazujú hanlivé, rasistické alebo xenofóbne výroky či správanie sa.

    Pokroková aliancia socialistov a demokratov (S&D) vyzvalo Tajaniho na sankcionovanie Korwina-Mikkeho za jeho “hanebné” slová, informovala dnes spravodajská stanica BBC. Trest za podobné činy v pléne Európskeho parlamentu sa pohybuje od pokarhania cez pokutu až po pozastavenie výkonu poslaneckého mandátu.

    “Komentár poslanca EP Korwina-Mikkeho je nie len urážkou žien, ale aj zradou hodnôt celej Európskej únie,” napísala na sociálnej sieti Twitter maltská europoslankyňa Roberta Metsolová.

    Korwin-Mikke, nezávislý poslanec EP, sa podobných prehreškov dopustil už aj v minulosti. Vlani prišiel o 3000 eur a bol dočasne zbavený mandátu za to, že prirovnal prílev migrantov do Európy k “výkalom”. V októbri 2015 bol suspendovaný na desať dní za nacistický pozdrav v pléne Európskeho parlamentu.

    Zdroj: YouTube/ Bogdan S. Popescu

    - Reklama -