VIDEO Šok v New Yorku. Najväčšou autobusovou stanicou v USA zaznel výbuch

    0
    Pri autobusovej stanici na Manhattane v New Yorku zrejme došlo k explózii. (Autor: TASR)
    Podľa televízie ABC News odvolávajúcej sa na zdroje z prostredia polície mohla výbuch zapríčiniť rúrková bomba odpálená v podchode pod stanicou. Na mieste je údajne najmenej jedna zranená osoba, pričom polícia zadržala aj jedného človeka.
     
    K incidentu došlo v pondelok ráno miestneho času. Bližšie podrobnosti ani povaha údajnej explózie nie sú známe. Incident však viedol k evakuácii pasažierov a tiež zdržaniam na niektorých linkách metra vedúcich priamo pod stanicou Port Authority. 
     
    Port Authority je podľa portálu televízie BBC najväčšou autobusovou stanicou v USA, pričom každoročne jej služby využije vyše 65 miliónov ľudí. 
     
    Americká NBC uvádza, že podozrivý vošiel do stanice Port Authority so zariadením, ktoré sa spustilo predčasne, a muža zatkli. Iný muž s druhým zariadením bol údajne zatknutý v metre. Newyorské regionálne médiá hovoria o mužovi, „z ktorého trčali káble“. Biely dom informoval, že o incidente bol okamžite informovaný prezident Donald Trump.
     
    Polícia neskôr upresnila, že rúrková bomba, pripevnená z telu medzičasom zadržaného muža, vybuchla v pondelok ráno miestneho času na nástupišti metra v americkom New Yorku. Tlačovú agentúru AP o tom informoval nemenovaný predstaviteľ polície. K explózii došlo okolo 07.30 h miestneho času (13.30 h SEČ). Uvedenú osobu, ktorá nemá život ohrozujúce zranenia, zadržali. Ďalšia osoba na nástupišti utrpela zranenia, ktoré takisto nie sú život ohrozujúce.
     
    VIDEO: Incident v autobusovej stanici na Manhattane
     
    autor: top, TASR
     
    - Reklama -