VIDEO Sme trikrát chudobnejší ako predtým! Porošenko zažil včera nepekné chvíľky

    0
    Ukrajina, ilustračné foto (Autor: TASR)
    Niekoľkotisíc Ukrajincov sa v stredu vydalo do ulíc Kyjeva, kde vyžadovali zmenu politického vedenia krajiny. Protivládna demonštrácia bola tiež spojená s trojročným výročím zosadenia proruského prezidenta Viktora Janukovyča.
     
    Protestnú akciu zorganizovali tri pravicové skupiny, ktoré ukrajinskú vládu obviňujú zo slabosti a prílišných ústupkov Rusku, ktoré podľa nich zabralo časť ukrajinského územia a podporuje separatistov na východe Ukrajiny.
     
     
    Demonštranti skandovali nacionalistické heslá typu ´sláva Ukrajine´ a niesli cedule s nápismi ako napríklad ´Vláda má bojovať proti Putinovi, nie proti Ukrajincom',” píše Reuters.
     
    Jeden z účastníkov protestov, Vasyl Volskij, novinárom povedal, že sa pridal k demonštrantom, lebo sa domnieva, že vláda zlyhala v plnení sľúbených ekonomických reforiem.
     
    Nedošlo k žiadnemu zlepšeniu, naopak, situácia je ešte horšia, ako bola predtým. Armáda stále nemá žiadne zdroje, na tom sa nič nezmenilo. Ľudia sa však stali trikrát chudobnejší a vláda s tým nerobí vôbec nič,” uviedol Volskij.
     
    Ani jedna z troch skupín, ktoré zorganizovali stredajší protest, nie je zastúpená v ukrajinskom parlamente.
     
    - Reklama -