VIDEO Skoro mu dal cez ústa. Grécky extrémistický europoslanec sa hádal pre Turecko

    0
    Budova Európskeho parlamentu v Bruseli (Autor: SITA)

    Fountoulis neudržal svoje nervy na uzde vo chvíli, keď sa hovorilo o situácii tureckej menšiny žijúcej v oblasti Trácie, ktorá sa rozkladá čiastočne v severnom Grécku. „Neexistuje žiadna turecká menšina v tejto oblasti. Bežte si riešiť problémy vo svojej krajine, nie v tej mojej,“ oboril sa člen Zlatého úsvitu Fountoulis na hlavného organizátora konferencie Sógora, ktorý reprezentuje maďarskú menšinu v Rumunsku. Ten vstal zo svojho miesta a šiel si potom všetko vysvetľovať s Fountoulisom z očí do očí.

    „Ak nie ste schopný rešpektovať pravidlá Európskeho parlamentu, tak opustite túto miestnosť,“ vyzval rumunský europoslanec svojho gréckeho kolegu a označil jeho správanie navyše za „necivilizované“. To sa Fountoulisa dotklo a začal na svojho oponenta pokrikovať, že by sa mal hanbiť. „Bežte preč a buďte už ticho,“ opakoval Sógor a následne ho slovne napadol tiež Fountoulisov kolega zo Zlatého úsvitu Eleftherios Synadinos.

    Hádka na pôde Európskeho parlamentu takmer skončila bitkou. Zdroj: Vimeo/Politico Europe

    Pri odchode zo zasadacej miestnosti ešte nahnevaný Fountoulis obvinil Sógora, že je podplatený Turkami, a znovu opakoval, že žiadna turecká menšina v severnom Grécku neexistuje. „Podobné hlúposti som počul aj v Rumunsku a na Slovensku. Nemáte právo sa tu takto správať,“ pokračoval v hádke rumunský europoslanec. Po skončení konferencie vyzval ľavicový europoslanec Josep Terricabras prezidenta Európskeho parlamentu Martina Schulza, aby prijal opatrenia, ktoré by odteraz zabránili „fašistickému“ správaniu členov Zlatého úsvitu. O incidente informoval portál Politico.eu.

    - Reklama -