VIDEO Scéna ako z apokalyptického filmu. Rozhnevaní Francúzi: Chcú vojnu? Imigranti podpálili “džungľu”. Plamene, kam oko dovidí…

    0
    Horiaca „Džungľa“ (Autor: Reprofoto, Facebook Calais Libre)

    Francúzska facebooková skupina Calais Libre (Slobodné Calais) zverejnila na svojej stránke dve videá, ktoré zobrazujú horiaci imigrantský tábor v blízkosti mesta. Zverejnené zábery sprevádza komentár od Calais Libre: „Tu sú vykázaní imigranti počas minulej noci v akcii. Môžete počuť pekné slová, ktoré používajú (jeb*ať, jeb*ať, jeb*ať vás).“ Apokalyptické zábery okamžite vzbudili búrlivé reakcie Francúzov. „Cez deň robia nelegálni prisťahovalci bordel, v noci robia nelegálni prisťahovalci bordel, cez Vianoce robia nelegálni prisťahovalci bordel. Kto by chcel potom žiť s týmito okupantmi?“ pýta sa Francúz pod videom.

    Zábery horiacej „džungle“

     

     

    en voila une autre des gentilllllllllllllllllllls migrants

    Posted by Calais libre on 19. január 2016

    Zdroj: (Calais Libre)

    Skupina Slobodné Calais zároveň tvrdí, že asi 300 imigrantov vo včerajších ranných hodinách zaútočilo na policajtov strážiacich neďalekú diaľnicu.

    Zábery horiacej „džungle“

     

     

    calais libre le 19/01/2016

    en exclu voila les migrants en pleine action la nuit derniere, et vous pouvez constater les jolies mots qu ils emploient (fuck fuck fuck you )

    Posted by Calais libre on 19. január 2016

    Zdroj: (Calais Libre)

    Do ubytovní nechcú

    Minulý týždeň začala francúzska vláda s vysťahovaním asi tretiny obyvateľov šesťtisícového tábora známeho aj ako džungľa. Cieľom je premiestniť ich do ubytovní, ktoré za 20-miliónov eur postavili špeciálne pre prichádzajúcich imigrantov združujúcich sa v okolí Calais. Nové priestory disponujú lôžkami, sprchami, elektrinou a vykurovaním. Krok francúzskej vlády imigrantov rozhneval napriek tomu, že v súčasnosti musia znášať mrazivé počasie a nehygienické podmienky v slumoch.

    Väčšia šanca odchytiť kamión

    „Osobne by som nešiel, lebo od vás chcú odtlačky prstov a nútia nás zostať vo Francúzsku a požiadať tu o azyl. Do toho sa nám nechce,“ povedal iracký imigrant britskej televíznej stanici BBC. „Ak pôjdeme dovnútra, aby sme zostali v teple, nebudeme sa pokúšať o prechod hranice,“ konštatoval zas imigrant z Eritrey, ktorý dodal, že sa proti presunu imigrantov z tábora pokúsi bojovať. Eritrejčan tvrdí, že tábor je blízko diaľnice a dáva im preto väčšiu šancu sa vlámať do niektorého z prechádzajúcich kamiónov. „Kamióny, ktoré tadiaľto chodia, idú väčšinou veľmi rýchlo. Preto sme blízko cesty,“ tvrdí imigrant.

    Chcú vojnu

    Videá horiaceho tábora pripomínajúce scény z dystopickej budúcnosti zdieľala na svojej facebookovej stránke aj skupina obyvateľov Calais s názvom Rozhnevaní Calaisania, ktorá vykonáva nočné hliadky dokumentujúce udalosti v meste. „Rozhnevaní“ Francúzi komentovali posledné dianie v tábore takto: „Tu to máte, apokalypsa v ´džungli´! Dnešnú noc to tu máme opäť, druhá noc požiarov! Pre tých, ktorí nevedia, vedľa ´džungle´ sa nachádzajú dve továrne… Chcú vojnu.“

    - Reklama -