VIDEO Saudská televízia vysvetľuje, ako správne biť manželky. Musíte dodržať tri kroky. Ale ak extrémne neposlúchajú, tak nemusíte

    0
    Doktor Chalíd al-Saqaby (Autor: Reprofoto: Youtube)

    Štátna televízia Saudskej Arábie odvysielala video, na ktorom údajný islamský rodinný doktor vysvetľuje mužom, ako správne biť manželky. Informuje o tom Daily Mail.

    Klip mal byť v Saudskej Arábii odvysielaný vo februári, následne však saudská vláda kontroverzné video prostredníctvom Middle East Media Research Institute vydala aj v Spojených štátoch. Video zobrazuje údajného doktora Chalída al-Saqabyho, ktorý mužom vysvetľuje „správny spôsob“, ako biť ženy.

    Podľa al-Saqabyho by muži nemali svoje manželky udrieť ihneď, a najskôr by ich mali náležite potrestať. Potom ozrejmiť, že neexistuje nič ako rovnosť, a že muži by vždy mali viesť domácnosť.

    V prípade, že manželky svojich mužov neposlúchnu, saudský „terapeut“ radí, že ďalším krokom je pripomenúť jej povinnosti, ktoré nariadil Alah. Druhým krokom je „opustiť ju v posteli“. Tretím krokom je fyzické násilie.

    Ako však al-Saqaby pripomína, je potrebné, aby bitie spĺňalo islamské podmienky. Islamské bitie podľa saudského Araba znamená, že by nemalo byť vykonávané tyčou alebo ostrým objektom. Namiesto toho by muži mali používať vetvičku alebo šatku. „Žena potom pocíti, že sa zle správala k manželovi,“ vysvetľuje al-Saqaby. Nakoniec však predsa len zdôrazní, že jeho vysvetlenie správneho bitia žien nie je úplné a že v prípade „extrémnej neposlušnosti“ nemusia muži jeho tri kroky dodržiavať.

    Saudský terapeut o bití žien

    Zdroj: YouTube/ MEMRITVVideos

    - Reklama -