VIDEO Rusko zoči-voči Černákovi. Toto sa chcem opýtať vraha, vyhlásil pred konfrontáciou exminister

    0
    Pavol Rusko a bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák (Autor: TASR)

    Bývalý riaditeľ televízie Markíza a exminister hospodárstva sa tak s bývalým bossom banskobystrického podsvetia Mikulášom Černákom stretol zoči-voči.

    Chcel by som sa opýtať pána vraha, dokonca pána niekoľkonásobného vraha, prečo tak odporne klame a kto ho na to naviedol,” povedal Pavol Rusko prítomným novinárom pred samotným úkonom.

    Jeho obhajca Marek Para pripomenul, že samotnú konfrontáciu vedie vyšetrovateľ, pričom jeho klient a obvinený Mikuláš Černák budú sedieť tvárou v tvár. „Budú odpovedať na jednotlivé otázky vyšetrovateľa,” skonštatoval. Dodal, že Pavol Rusko je pripravený vypovedať.

    Približne štvrťhodinu pred príchodom Pavla Ruska vošla iným vchodom do budovy policajného prezídia kolóna troch vozidiel s policajnými kukláčmi. Pravdepodobne viezli Mikuláša Černáka.

    Čas na pravdu sa blíži, tvrdí Rusko

    Pavol Rusko vyšiel z budovy Policajného prezídia okolo pol dvanástej. „Mal som pocit, že sa Černák hanbil. Pravda mu je ešte stále vzdialená. Boli to dve hodiny klamstiev,“ opísal svoje prvé dojmy exminister Rusko.

    Podľa Ruska sú však klamstvá Černáka veľmi ľahko vyvrátiteľné. „Čas na pravdu sa blíži,“ dodal Rusko. Čo mu Černák odpovedal? „Niekedy odpovedajú oči viac ako ústa,“ uzavrel Pavol Rusko.

    Ruskov obhajca Marek Para vysvetlil dôvod celej konfrontácie oboch mužov. „Táto onfrontácia slúžila v úzskom merítku na to, aby si rozhodujúce strany utvorili názor na účastníkov konania. Nie aby boli posudzované všetky dôkazy. Obaja sa pridŕžali svojich tvrdení,“ vyjadril sa Para.

    Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

    Okrem Pavla Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a Mikuláš Černák.

    Krajský súd v Bratislave prepustil obvineného Pavla Ruska na slobodu dňa 21. novembra minulého roka. Zároveň mu však uložil povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia. 

    - Reklama -